Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saslušan mogući zaštićeni svedok u slučaju ubistva urednika "Dana"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2014.

Izvor: Blic onlajn, Tanjug

Saslušan mogući zaštićeni svedok u slučaju ubistva urednika "Dana"

Mogući zaštićeni svedok u istrazi ubistva urednika podgoričkog dnevnika " Dan" Duška Jovanovića, juče je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je, nakon saslušanja, kazao dnevniku "Vijesti" da je pred tužiteljkom duže od dva sata pričao o svojim saznanjima o ubistvu Jovanovića, ali i da je ispričao neke njemu poznate detalje koji su prethodili ubistvu.


“Duže od dva sata sam pričao u kancelariji tužilaštva. Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da se ne pojavljujem u javnosti, jer ću najvjerovatnije dobiti status zaštićenog svedoka”, kazao je on.

Mogući zaštićeni svedok tvrdi da je i poslednjih dana dobijao indirektne pretnje.
“Prete mi, ali me ne mogu uplašiti. Pretili su mi indirektno pre dva dana. Danas sam u tužilaštvu ispričao i ko mi je pretio, imenom i prezimenom”, rekao je on.

Potencijalni zaštićeni svedok ranije je ispričao da je početkom juna poslao dopis vrhovnom državnom tužiocu Veselinu Vučkoviću i da mu je ponudio svoja saznanja o ubistvu urednika Dana.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. a Više držano tužilaštvo, u januaru 2013., gotovo deset godina kasnije, ponovo otvorilo istragu o okolnostima ubistva.

Tokom leta s tim slučajem saslušan je i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi