Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trišiću blokirali imovinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2014.

Autor: M.D. Izvor: Informer

Trišiću blokirali imovinu

Vlasniku nedeljnika „Akter“ Tihomiru Trišiću, koji se tereti da je opljačkao pančevačku „Azotaru“ za oko 800.000 evra, juče je blokirana kompletna imovina, otkriva Informer!

 

Kako saznajemo, policija je na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal Trišiću oduzela pravo da slobodno raspolaže nekretninama i pokretnim stvarima do okončanja procesa. Otkrivena je očigledna nesrazmera između imovine koju Trišić ima i njegovih primanja.

O tome je obavešteno tužilaštvo, koje je odmah izdalo naredbu o blokadi. Ta naredba je juče izvršena, a policija nastavlja finansijsku istragu jer još nije popisana sva imovina koju Trišić ima u vlasništvu ističe naš sagovornik blizak istrazi, dodajući da će tužilaštvo verovatno doneti naredbu i da se Trišiću privremeno oduzme imovina: Od momenta blokade teče rok od tri meseca, koliko tužilac ima rok da naredi i privremeno oduzimanje imovine zbog sumnje da je proistekla iz krivičnog dela organizovanog kriminala.

Reč je samo o privremenoj meri, a konačna odluka o tome zavisiće od sudskog epiloga ovog slučaja! U policiji i tužilaštvu juče nisu želeli da zvanično komentarišu naša saznanja, sem što su nam potvrdili da je u toku finansijska istraga protiv Trišića, kao i veštačenje. Podsetimo, Trišić je uhapšen 11. jula zbog sumnje da je saučesnik u milionskoj pljački pančevačke „Azotare“. Konkretno, tužilaštvo ga tereti da je ukrao veštačko đubrivo vredno čak 81.541.841,46 dinara.

Moj ugao

SINIŠA SIMIĆ BIVŠI REPUBLIČKI TUŽILAC

Ovo je samo privremena mera, o kojoj sud donosi konačnu odluku. Kasnije, posle presude, sud definitivno odlučuje o sudbini Trišićeve imovine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi