Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prvi svetski rat u Vodiču za Rusiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 08. 2014.

Izvor: telegraf.rs, Tanjug

Prvi svetski rat u Vodiču za Rusiju

Srpski magazin Vodič za život potpisao je sporazum o kulturnoj saradnji s potpredsednikom ruskog odbora za proslavu 100 godina Prvog svetskog rata, senatorom Anatolijem Lisicinim.

Sporazumom je predviđeno da magazin u naredne četiri godine izdaje u Srbiji dodatak Vodič za Rusiju, na 36 strana, o ruskoj kulturi i istoriji, s posebnim osvrtom na Prvi svetski rat i rusko i srpsko učešće u njemu.

"Vodič za Rusiju predstavljaće na afirmativan i zanimljiv način sve važne ruske projekte, aktuelnu situaciju u ruskoj privredi i društvu, najvažnije nove knjige, filmove, pozorišne predstave, najlepše fotografije, kao i intervjue s najinteresantnijim ličnostima ruske javne scene", izjavila je za rusku državnu televiziju urednica Vodiča za život Danka Milošević.

Ona je najavila da će promocija Vodiča za Rusiju biti održana u oktobru u Moskvi pred visokim ruskim zvaničnicima.

Magazin Vodič za život je pre dve godine potpisao sporazum o kulturnoj saradnji i s kineskom međunarodnom televizijom i radijom CIBN i CRI, kaže se u saopštenju magazina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi