Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS osudio poruku mržnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 08. 2014.

Izvor: Politika, Beta

NUNS osudio poruku mržnje

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je juče kao govor mržnje osudilo poruku glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Informer” Dragana Vučićevića, koji je na „Tviteru” napisao da „Srbin koji, posle svega, letuje u Hrvatskoj, kupuje u 'Idei' i pije 'janu', zaslužuje da opet bude zaklan”.

NUNS je u saopštenju ocenio da je potpisnik te „jezive poruke” prekršio ustavne i zakonske norme, i da je, nezavisno od toga da li će i kako reagovati tužilaštvo, zaslužio javnu kritiku i prezir.

„Vučićevićevo skandalozno istupanje ima posebnu težinu upravo zato što je on novinar i odgovorno lice u mediju kojem bi morala da bude poznata velika medijska odgovornost kada je reč o propagiranju diskriminacije i netolerancije”, naveo je NUNS. To novinarsko udruženje je saopštilo da zbog svoje specifične pozicije i značaja za demokratsko društvo, mediji moraju praviti jasnu i nedvosmislenu razliku između slobode govora i govora mržnje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi