Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Komisija za žalbe: Kodeks jedini autoritet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 08. 2014.

Izvor: Blic

Komisija za žalbe: Kodeks jedini autoritet

Komisija za žalbe Saveta za štampu poručila je juče savetnici predsednika Srbije Stanislavi Pak Stanković, da o žalbama ne odlučuje Savet, već Komisija i to nezavisno, te da je njen gnev upućen predsednici Saveta Ljiljani Smajlović upućen na pogrešnu adresu.

Naime, nakon što je Komisija za žalbe Saveta za štampu odlučila da su optužbe predsednika Srbije Tomislava Nikolića protiv “Blica” neutemeljene i da je tekst u našem listu u skladu s pravilima novinarske profesije, Stanislava Pak Stanković, savetnica za štampu predsednika Srbije nije odustajala od optužbi i negodovanja usmerenih ka predsednici Saveta za štampu Ljiljani Smajlović.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, reagujući na negodovanje Stanislave Pak Stanković što nisu usvojene žalbe predsednika Republike protiv dnevnih listova “Blic” i “Alo”, ukazuje da nju ne impresioniraju političke i druge javne funkcije, već je jedini autoritet Kodeks novinara Srbije.

Komisija, kako se navodi, postupa u skladu sa Kodeksom novinara Srbije i Poslovnikom o radu, dok odluke donosi na osnovu sopstvene ocene činjenica i sopstvenog shvatanja medijskih moralnih normi, bez ograničavanja, podsticanja, intervencija i uticaja ma od koga i iz bilo kojih razloga.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

06.08.

2014.

Jagodinski Žižak [neregistrovani] u 15:51

DRAMA RAZUMEVANJA

" Predrasudni čovek ne mari za činjenice i razloge, tj. za stvarnost kakva jeste, već unapred i odmah izriče svoj stav ili sud. Iz malo opaženih slučajeva zaključuje na celu skupinu. Tako je u izvesnoj meri predrasuda posledica lenjog mišljenja koje ne trpi napor suočavanja sa suprotnim činjenicama i drugačijim razlozima".
Moderno je biti plagijator, ali : Đuro Šušnjić, Drama razumevanja,Čigoja štampa,Beograd 2004,strana 99.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi