Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari traže susret s Vučićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2014.

Autor: D.S. Izvor: Privredni pregled

Novinari traže susret s Vučićem

Sindikat novinara Srbije (Sinos) uz podršku Evropske federacije novinara (EFJ) traži hitan prijem i razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem povodom planiranog usvajanja seta medijskih zakona o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javnim servisima, zaključeno je na seminaru „Medijske reforme i zaštita novinarske profesije".

 

„Nema nikakve potrebe da država izađe iz vlasništva nad državnim medijima, te da se nastavi divlja privatizacija koja se pokazala neuspešna u 56 slučajeva", ističe Dragana Čabarkapa, predsednica Sinosa.

Po ocenama Renate Šreder, direktorka EFJ, medijska situacija u Srbije je „prava sramota", jer se ne poštuje ni minimum normativa EU, a to je medijski pluralizam, ravnopravnost i zastupljenost javnih i privatnih kanala infromisanja, nema transparentnosti vlasništva i poslovanja, a izostala je i regulativa i kontrola medijske scene, što upućuje na princip „džungle".

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

25.07.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 08:49

Fenomenalno

Ha ha ha...pa to je neverovatno fenomenalno....
A sta ako je vulkanizer toliko talentovan da su svi primetili cim su uslu u njegovu radnju...kakva bi to tragedija bila za srpsko novinarstvo da je on ostao do karaja zivota u vulkanizciji...Ipak treba priznati da su ovi fini ljudi na vreme shvatili ko ima kapacitet za uredjivanje novina...he he he...

Odgovori
čet

24.07.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 12:06

vulkanizer

Kakav zakon možete da očekujete od političara koji su u Zemunu na mesto urednika novina stavili vulkanizera - bukvlno ga izvukli iz vulkanizerske radnje u Ugrinovačkoj ulici i smenili diplomiranog novinara.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi