Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje fotoreportera Srbije osuđuje ometanje u radu i fizički napad na Gorana Šljivića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2014.

Izvor: UFOS

Udruženje fotoreportera Srbije osuđuje ometanje u radu i fizički napad na Gorana Šljivića

Udruženje fotoreportera Srbije - UFOS najoštrije osuđuje ometanje u radu i fizički napad na svog člana Gospodina Gorana Šljivića, fotoreportera-dopisnika “Večernjih novosti” iz Kraljeva koji je prilikom obavljanja profesionalnog zadatka fotografisanja turističke manifestacije “Vrnjački karneval” u Vrnjačkoj Banji napadnut od strane zasad neidentifikovanog pripadnika “privatnog obezbeđenja”, onemogućen u obavljanju posla i udaljen sa događaja.

Šljivića je u subotu uveče u centru Vrnjačke Banje kada je hteo da fotografiše plesne grupe, i nosio vidljivu novinarsku akreditaciju, napao jedan pripadnik obezbeđenja, dok je drugi skočio sa bine i pokušao da Šljivića udari ručnom radio stanicom, da bi ga posle toga obezbeđenje izbacilo sa događaja

Tražimo od nadledžnih organa MUP Kraljevo, Tužilaštva, a pre svega od organizatora manifestacije “Vrnjački karneval” da najhitnije identifikuju o kom “privatnom obezbeđenju” se radi, da se imenuju direktni počinioci napada na Gorana Šljivića, i da ta licu budu adekvatno procesuirana i kažnjena.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi