Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saslušali novinara Informera zbog brze reakcije?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2014.

Autor: N. Š. Izvor: Informer

Saslušali novinara Informera zbog brze reakcije?!

Novinar Informera Aleksandar Stojković iz Vranja saslušan je u policiji zato što je, navodno, prebrzo reagovao i našao se na licu mesta čak i pre inspektora kada je prošle nedelje eksplodirao džip Dejana Nikolić a Kantara u centru Vranja.

Iako mu je rečeno da je zbog toga pozvan na saslušanje, tokom razgovora inspektori su mu postavljali i pitanja vezana za tekstove koje je o tom događaju objavio.

- Dan nakon što je u svom džipu teško povređen Dejan Nikolić Kantar, na mobilni telefon pozvao me je inspektor Odeljenja kriminalističke policije u Vranju. Rečeno mi je da dođem u policiju jer „sa mnom imaju nešto da porazgovaraju“.

Dosad sam mnogo puta bio na mestima događaja iz crne hronike, ali još nisam doživeo da me saslušavaju u policiji i prave službenu belešku o tome. Strašno je ako im se istraga zasniva na saslušanju novinara - kaže Stojković i dodaje da su na saslušanju bila dva inspektora.

- Osetio sam se kao da sam optužen za podmetanje bombe jer sam sedeo na stolici gde inače sede kriminalci kada ih privedu. Tražili su od mene da im otkrijem identitet osoba koje su sa mnom komunicirale te noći i koje su mi javile za eksploziju. Istina je zapravo da ja živim u blizini i čuo sam detonaciju, ali sam i dobio SMS sa obaveštenjem da se to desilo. Svakako, svoje izvore nikome, pa ni policiji, ne otkrivam, i podsetio sam ih na član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima koji se odnosi baš na novinare i njihove izvore. Na kraju, ne znam ko mi je poslao poruku jer ih dnevno dobijam na desetine - kaže Stojković.

Inače, naš dopisnik je na mestu eksplozije bio za manje od 30 minuta i prvi je medijima poslao informaciju o početku obračuna u vranjskom podzemlju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi