Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ekspresno niču kuće za poplavljene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 07. 2014.

Autor: Zorica Lazarević Izvor: Blic

Ekspresno niču kuće za poplavljene

Radnici rade punom parom jer, kako kažu, znaju da će u njih biti useljene porodice koje su u poplavama izgubile sve.

“Blic fondacija“ je od početka katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju reagovala kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu.

Na apele “Blica” odgovorili su čitaoci, koji su u redakciju donosili hranu, odeću, stvari za bebe, ali i velike kompanije koje su pomogle milionskom donacijama.

Akciji prikupljanja pomoći inicijativom “Dinar za decu od Blica i čitalaca” priključena je i humanitarna emisija organizovana sa TV „Prva“ „Pozovi, pomozi“, gde je više od sto javnih ličnosti odgovaralo na pozive građana Srbije. Svaki poziv bio je ujedno i donacija za ugrožene od poplava. Prikupljen je 21 milion dinara. Jedan od plodova akcije su kuće koje niču u Obrenovcu.

- Temelji su položeni 28. juna, a planirano je da kuće budu završene u roku od 60 dana. Međutim, mi ćemo najverovatnije sve završiti 10. avgusta kako bi porodice, koje su u poplavama izgubile sve, mogle što pre da se usele. Konstruktivna faza je završena i sada smo ušli u fi nalne radove - kaže Dragoš Jovančević.

Grad Beograd je u obavezi da obezbedi kompletnu infrastrukturu za svih deset kuća koje gradi “Blic fondacija”, a izvođač radova je “Dometra”.

- Ne prestajemo da radimo i stvarno se nadamo da ćemo što pre završiti sve. Ne bude vam teško kada znate za koga radite. Te porodice su izgubile gotovo sve i ove kuće će nekome ponovo doneti sigurnost. Ljudima trebaju ove kuće i to nas vuče napred - kaže Željko Damjanović koji je jedan od radnika na izvođenju keramičkih radova unutar objekata. “Blic fondacija” je i dalje aktivna u prikupljanju pomoći za sva područja koja je zadesila stravična katastrofa i ovih deset kuća su tek početak.

Potpisan ugovor

Ugovor o izgradnji su proteklog meseca potpisali predsednica Upravnog odbora “Blic fondacije” Tijana Bajović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi