Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poljupci i potpetice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2014.

Autor: Natalija Dević Izvor: Danas

Poljupci i potpetice

-Vučić ponosno odlazi u radionicu novih ideja za zamajavanje. Zakon je prošao, penzije su smanjene za 10 posto, kako se i htelo, a čak ni skandalozna stranica Dragice Nikolić, www. supruga.predsednik.rs, nije uspela da mu pomrači slavu.

 

Leto je obično vreme kad mediji nemaju o čemu mnogo da pišu. Narod se opušteno rashlađuje po izletištima i baštama, dok im ne stigne vreme za godišnje odmore. Zvezde besomučno šalju fotografije iz letovališta, a političari se razbeže što dalje mogu, željni, valjda, da im bar na kratko ne izlaze face po novinama.

U julu i avgustu događaja toliko nema da i najgledanije emisije prave letnju pauzu, a u novine se provuče i pokoji autentični kulturni radnik.

Ne i s A. Vučićem na vlasti. S sadašnjim premijerom, čak je i toj maloj šansi za druga lica u vestima došao kraj. Tako je i poslednju sednicu vlade, održanu u mirno letnje popodne, u subotu, još mirniji dan, pretvorio u performans i prvorazredan medijski događaj.

Sa spoljašnje strane zgrade imali smo radnike, nezadovoljne predlogom novog Zakona o radu. Unutra, ministri su posezali za dugmićima da izglasaju sporni zakon. Ljuti radnici pristižu. „Vučiću lopove, Dačiću izdajniče!“, ori se sa svih strana. Policija pod zaštitnom opremom baca se u odbranu vlade.

Na proscenijum izlazi Vučić. Zajapuren, u pravedničkom gnevu, moćnim glasom naređuje policiji da se skloni. Novinari su zatečeni. Državna televizija prekida program.

Neočekivano, Vučić izvodi na scenu zbunjujućeg igrača iz senke: Lazar Krstić podnosi ostavku! Zašto? Jer je A. Vučić mekog srca te odbija da smanji penzije za 20 posto. Zakon o radu pada u drugi plan. Iz zapaljivog govora radikalskog prosedea saznajemo: da ga „štrajkači nikada neće sprečiti“, da „jedino mogu da zapale zgradu Vlade“ i da „neće popustiti, ni za jotu“! Mediji se usijavaju. Performans je uspeo.

Publika se razilazi, kreću komentari. Narod shvata da država klizi u nepovratan bankrot, budući da čak ni Laza, najneubedljivija figura u do kraja neubedljivoj Vučićevoj vladi, neće više da se igra crkavicom u državnoj kasi. Analitičari oštre pera, intelektualci na društevnim mrežama vrište od smeha. Spektakl, spektakl! Vučić ponosno odlazi u radionicu novih ideja za zamajavanje.

Zakon je prošao, penzije su smanjene za 10 posto, kako se i htelo, a čak ni skandalozna stranica Dragice Nikolić, www. supruga.predsednik.rs, postavljena na zvaničnoj prezentaciji predsednika države na kojoj promoviše privatnu humanitarnu fondaciju, nije uspela da mu pomrači slavu!

Državna televizija nastavlja sa repriziranjem stare porodične komedije. U Srbiji, sve teče po Vučićevom planu. Nije normalno čak ni za novinare koji su navikli da žive od vesti, rokova i stresa, da leti toliko rade. Nije prirodno ni terati narod da prati sve te šokantne preokrete na trideset i više stepeni. Ali, A. Vučić je rešen da i tom letnjem javašluku stane na put. Ima da pršti od vesti! Da ne primetimo da polako umiremo u nemaštini i bedi. I pršti. Svakoga dana, Vučić je udarna vest. Kao Berluskoni nekad. A setimo se koliko je Berluskoni vladao, praznim spektaklom zaluđujući medije i narod.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi