Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sindikat pravosuđa: Vlada zloupotrebljava medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 07. 2014.

Izvor: Beta

Sindikat pravosuđa: Vlada zloupotrebljava medije

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je danas da Vlada Srbije izmene Zakona o radu brani napadima na plate sindikalnih lidera i zloupotrebljava medije da bi izazvala odbojnost građana prema sindikatima i zavadila sindikalno članstvo.

 

"Mediji su postali oružje za kontrolu i oblikovanje mišljenja, koje je najčešće u rukama vlasti. Plata predsednika sindikata je pitanje za članstvo jer članstvo bira, smenjuje i plaća predsednika sindikata izdvajanjem od svoje plate", piše u saopštenju.

Beogradski tabloidi od ponedeljka objavljuju tekstove u kojima se navodi da mesečna primanja predsednika Saveza samostalnih sindikata Ljubisava Orbovića premašuju 300.000 dinara, a predsednika Ujedinjenih granskih sindikata Branislava Čanka oko 200.000 dinara.

Sindikat pravosuđa Srbije navodi da predsednik sindikata nije činovnik kojeg postavlja Vlada Srbije ili bira Narodna skupština jer ne prima platu iz budžeta, ali da svi građani plaćaju političare koji ne pravdaju svoja primanja.

Sindikati su za četvrtak najavili protest i generalni štrajk protiv usvajanja izmena Zakona o radu.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

16.07.

2014.

Anja [neregistrovani] u 23:31

Pravo u centar

Tačno, politika Vlade jeste da nahuška gradjane na sindikate a pojedini mediji služe kao "partijska glasila" i ulepšavaju stvarnost, i manipulišu svešću gradjana.

Odgovori
sre

16.07.

2014.

Dole Vlada [neregistrovani] u 14:16

Dole Vlada, sta mi mozete?

Dole Vlada! Sta mi možete. Pa red bi bio da vas žive pohvatamo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi