Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suspenzija Trišića, direktora preduzeća "Akter Media Group"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2014.

Izvor: Fonet, Blic

Suspenzija Trišića, direktora preduzeća "Akter Media Group"

Upravni odbor Asocijacije medija suspendovao je danas članstvo u Upravnom odboru i Komisiji za žalbe Saveta za štampu Tihomira Trišića, direktora preduzeća "Akter Media Group" d.o.o. do okončanja postupka koji je protiv njega pokrenut, i odbacio sve pokušaje diskreditovanja Asocijacije, učestale u poslednje vreme.

U Upravni odbor kooptirana je Nadežda Gaće, direktorka preduzeća "Agenda 2020", izdavač nedeljnika Novi magazin, koji će predložiti novog predstavnika Asocijacije medija u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Konačna odluka o članstvu Trišića, kao predstavnika "Akter Media Group" d.o.o. u Asocijaciji medija, biće doneta kada bude poznat ishod prostupka protiv njega.

U najboljem je interesu Asocijacije medija da se ovaj slučaj, koji sa samom Asocijacijom nema nikakve veze, ispita do kraja i dobije svoj zakonski epilog, bez prejudiciranja njegovog ishoda i mešanja u nadležnosti pravne države, koju Upravni odbor i novinski izdavači snažno podržavaju.

Asocijacija medija, kao poslovno udruženje štampanih medija, koje postoji već 10 godina, insistira na striktnom poštovanju zakona i medijskih kodeksa, ali su samo vlasnici i direktori njenih članica pojedinačno odgovorni za poslovne i odluke i ponašanja svojih preduzeća, nezavisno od toga da li se odnose na medijsku industriju ili neku drugu delatnost.

Upravni odbor odbacuje sve pokušaje diskreditacije Asocijacije medija i njenih članica, povodom ovog slučaja, kao i nastojanja da se oni politizuju, kriminalizuju i stave u kontekst koji nema veze sa njihovom osnovnom delatnošću.

Kao najrepezentativnije udruženje industrije štampanih medija, koje okuplja 22 novinske kuće, sa više od 100 štampanih, elektronskih i onlajn izdanja, Asocijacija medija će upotrebiti sav svoj uticaj da zaštiti sopstveni i kredibilitet svojih članica, ali i lični integritet njenih čelnih ljudi uvek kada su izloženi neosnovanim osporavanjima i napadima.

 Asocijacija medija snažno podržava skoru medijsku reformu, kojoj je proteklih godina dala ključni doprinos, zajedno sa drugim medijskim asocijacijama i novinarskim udruženjima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi