Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka vratila Velji 101 ružu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2014.

Autor: Mina Mitrović Izvor: Naše novine

Novinarka vratila Velji 101 ružu

Niz uvreda koje je u telefon skom razgovoru Velja Ilić, u četvrtak uputio na račun novinarke Milice Šarić, iz Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), nije uspeo da „ispegla" ni buket u kojem je bila 101 ruža.

 

Naime, kao što je obećao, ministar bez portfelja juče je u redakciju CINS-a poslao cveće u znak izvinjenja, ali ga je novinarka ekspresno vratila posle konsultacija sa kolegama iz redakcije. 

Odgovor u pismu

Čim je pošiljka stigla, napisali smo pismo u kojem se zahvaljujemo na izvinjenju i ističemo da ne možemo da prihvatimo poklon. Ruže smo prinuđeni da vratimo jer kao novinari ne smemo primati poklone bilo koje vrste - rekla je za naš list novinarka. 

Podsetimo, Ilić je rečima: ,,Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar? Bedo jedna" odgovorio novinarki na pitanje o slučajevima nasilja u kojima je navodno učestvovalo njegovo obezbeđenje. 

Ni ostalo što joj je rekao nije bilo mnogo prijatnije.

 - Ministra Ilića sam zvala da proverim navode iz medija o napadima obezbeđenja iz 2004. i 2007. godine, u okviru baze koju pripremamo, a koja sadrži opise sukoba radnika privatnog obezbeđenja i građana u proteklih deset godina - ispričala je nakon skandala za Naše novine Milica Šarić i dodala: Počela sam razgovor tako što sam se pristojno predstavila, pitala ga da odvoji nekoliko minuta da odgovori na moja pitanja. Međutim, on je bio zgrožen što ga pitam za incident od pre 10 godina, ali se ipak sećao događaja, pa čak i detalja. Nastavila sam da ga ispitujem, što ga je dodatno iznerviralo, pa sam mu ponavljala razloge zašto ga to pitam. Vređao me je tokom čitavog razgovora. Nastavila sam sa intervjuom jer mi je bilo bitno da dobijem njegov komentar. Mislim da sam se ponela vrlo profesionalno, što ne mogu reći i za ministra. 

Ministar se juče nije javljao na telefon kako bi prokomentarisao incident, izvinjenje i to što su mu ruže vraćene. 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

14.07.

2014.

Jagodinski Žižak [neregistrovani] u 14:06

ĆORCI ZA ĆORAVA POSLA

Ista meta,isto odstojanje,,isti cilj,isti strelac,ista municija,nepromenjeno punjenje,nepromenjen organizator,i opet isto-ćorci za ćorava posla,o kojima je bilo dovoljno reči,od reči do reči, u komentaru "UPUTSTVO O TRIKOVIMA MANIPULACIJE JAVNIH LIČNOSTI".

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi