Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Premijer: Kurir nije medijska mafija!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 07. 2014.

Autor: S.M. Izvor: Kurir

Premijer: Kurir nije medijska mafija!

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, rekao je juče na konferenciji za medije u zgradi Vlade da za njega niko u zemlji ne predstavlja medijsku mafiju! Odgovarajući na pitanje novinarke našeg lista, a povodom pisanja Informera da je Kurir deo „medijske mafije“, premijer Vučić je kazao: Nema mafije u medijima.

Za mene niko u Srbiji ne predstavlja medijsku mafiju, a mafija su oni koji se nalaze iza rešetaka i oni koji će uskoro biti iza rešetaka. U suprotnom smislu, mi bismo bili mafija kao Vlada. Ne bih želeo da učestvujem u različitim sukobima između medija. Svoj sud sam dovoljno jasno rekao.

Podsetimo, naš list je ponovo juče oklevetan od jednog tabloida da je deo medijske mafije! Ovo je samo još jedan u nizu napada na naš list.

Naime, kako smo već pisali, Kurir je u poslednjih mesec dana paralelno trpeo strahovite napade tabloida Informer, direktora Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, Ištvana Kaića, saradnika Instituta za javnu politiku, kao i E-novina. U hajku se uključila i Televizija Pink, i to tako što je isključila Kurir iz prelistavanja štampe u okviru Jutarnjeg programa, a u svojim informativnim emisijama svakodnevno je prenosila tekstove novina u kojima se naš list označava kao „medijska mafija“.

Podsetimo, nekadašnji šef Biroa za saradnju sa medijima u vreme mandata pokojnog premijera Zorana Đinđića i sadašnji predsednik Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović išao je čak toliko daleko da je u svojim napadima optuživao Kurir da navodno kreira atmosferu straha i linča, sličnu onoj iz 2003. godine, u vreme atentata na prvog demokratski izabranog predsednika Vlade.

Fabrikovanje

Sa druge strane, Ištvan Kaić, njegov saradnik na pomenutom institutu, naveo je u Jutarnjem programu na Televiziji Pink da je Rodoljub Milović, smenjeni načelnik Uprave kriminalističke policije, fabrikovao afere preko našeg lista, te da smo deo policijske mafije, potpuno prenebregavajući činjenicu da je upravo Kurir prvi pokrenuo pitanje korupcije u vrhu MUP i ukazao na kriminogene pojave unutar policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi