Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pravo na privatnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 07. 2014.

Izvor: theparliamentmagazine.eu, ABC Srbija

Pravo na privatnost

Gugl je započeo uklanjanje pretraga o sadržajima za koje se smatra da su “neadekvatni, relevantni ili da više nisu relevantni.”

 

Ova aktivnost je došla kao posledica odluke suda Evropske unije, iz maja ove godine, kojom se podržava pravo građana da neke lične informacije ne mogu da budu dostupne javnosti u Gugl pretrazi.

Takozvano “pravo da bude zaboravljeno” EU je donela u maju, kada je naložila Guglu da ukloni link ka 15 godina staroj novinarskoj informaciji o Špancu koji je tada bankrotirao.

Samo u prva četiri dana od objave ove vesti, Gugl je dobio preko 41.000 sličnih zahteva iz Evrope u kojima se traži da se njihovi podaci uklone sa pretrage.

"Ove nedelje smo počeli da uklanjamo informacije na osnovu zahteva koje smo primili", kaže portparol Gugla.

"Ovo je novi proces za nas. Svaki zahtev mora da bude posebno procenjen, a mi ćemo se potruditi da sve bude urađeno u što kraćem roku.”

  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi