Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Blic“ i čitaoci skupili 3.906.733 dinara pomoći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2014.

Autor: Sonja Todorović Izvor: Blic

„Blic“ i čitaoci skupili 3.906.733 dinara pomoći

Od početka akcije „Dinar za pomoć mališanima poplavljene Srbije“ prikupljeno je 3.906.733 dinara. Novac će biti doniran deci koja su najteže pogođena katastrofalnim poplavama. „Blic“ je ovu akciju pokrenuo zajedno sa svojim čitaocima tako što smo jedan dinar od svakog prodatog primerka novina odvajali u poseban fond.

Prikupljenim sredstvima pomoći ćemo deci koja žive u najtežim uslovima i koja su ostala bez najosnovnijih sredstava za normalno detinjstvo. Mi kao društveno odgovorna kompanija brinemo o našim čitaocima i pokrenuli smo niz akcija za pomoć najugroženijima.

Cilj nam je da tim ljudima kojima su stravične poplave uništile kuće i imovinu, a njih pretvorile u raseljena lica u sopstvenoj zemlji olakšamo borbu dok im se život ne vrati u normalu i deca ponovo ne budu u toplim sobama i suvim krevetima kaže zamenica generalnog direktora kompanije „Ringier Axel Springer“ Tijana Bajović.

Ona je podsetila da je „Blic fondacija“ prošlog vikenda počela s izgradnjom 10 kuća u Obrenovcu, čime „Blic“ želi da pomogne još više. Trudimo se da kroz sva izdanja naše kompanije animiramo pojedince i kompanije da nastave da pomažu najugroženije. Budućnost Srbije je u osmesima dece koja imaju bezbrižno i srećno detinjstvo poručila je Bajovićeva.

Kompanija „Ringier Axel Springer“ pokrenula je više različitih akcija za pomoć ugroženima u poplavama koje su zadesile Srbiju, a izgradnja 10 kuća u Obrenovcu samo je jedna od njih. Kamen temeljac za prvu kuću postavio je premijer Aleksandar Vučić zajedno sa Tijanom Bajović, zamenicom generalnog direktora kompanije „Ringier Axel Springer“.

Za samo dva meseca, koliko će preduzeću „Domtera“ d.o.o. biti potrebno da završi izgradnju, u nove domove moći će da se useli deset socijalno ugroženih porodica koje su u poplavama ostale bez krova nad glavom. Zahvalnost „Blic fondaciji“, kao i TV Prvoj, koja je zajedno sa „Blicom“ u ovoj humanitarnoj akciji, izrazio je i premijer Aleksandar Vučić.

On je najavio da će država nastaviti izgradnju ostalih srušenih kuća u Obrenovcu. „Blic fondacija“ je od samog početka katastrofe reagovala brzo i odmah preduzela korake da pomogne ugroženom stanovništvu.

Tamo gde nije bilo moguće doći kopnenim putem angažovali smo helikoptere. Već od prvog dana distribuirali smo najneophodnije ugroženima. Kao korak više, zajedno sa TV Prvom organizovali smo 23. maja humanitarnu emisiju „Pozovi, pomozi“. Više od 100 ljudi iz sveta kulture, estrade, sporta, ali i politike odgovaralo je na pozive građana Srbije. Svaki poziv bio je ujedno i donacija za ugrožene u poplavama. Odazvale su se i kompanije, koje su donirale novčana sredstva. Tom prilikom sakupljen je 21 milion dinara pomoći.

 „Blic“ uvek za decu

Da podsetimo, naše novine su sličnu i veoma uspešnu akciju imale i pre deset godina, kada smo novac odvajali za decu sa Kosova i Metohije, a neprestano traje i akcija „Srce za decu“, kojom smo promenili život mnogim mališanima od kojih su mnogi živeli u apsolutnom siromaštvu. Za godinu i po dana, koliko „Blic fondacija“ postoji, sakupili smo 650.000 evra pomoći i zbrinuli smo više od 300 najugroženijih mališana.

Zahvalnost čitaocima

Zahvalni smo čitaocima i posetiocima naših sajtova koji su učestvovali u svakoj „Blicovoj“ humanitarnoj akciji, pa i u ovoj. Zahvaljujemo i kompanijama na velikom odzivu i značajnim donacijama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi