Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ukrajina: Ubijen ruski novinar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 06. 2014.

Izvor: Beta, B92

Ukrajina: Ubijen ruski novinar

Novinar ruske državne televizije Prvi kanal Anatolij Klijan ubijen je na istoku Ukrajine, gde su u toku sukobi proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske.

 

Klijan je sinoć snimao reportažu u regionu Donjecka, gde je zajedno sa grupom ruskih novinara otišao da snimi razgovore sa majkama vojnika koje su došle kako bi od svoje dece tražile da se povuku sa područja zahvaćenih konfliktima.

"Čim su došli na lice mesta, čuli su se pucnji iz oružja. Anatolij Klijan smrtno je ranjen u stomak", navela je ruska državna televizija.

Tada je ranjen šofer koji je vozio novinare i on je smeštan u bolnicu.

Klijan je imao 68 godina, a tokom svoje 40-godišnje karijere snimio je veliki broj reportaža u zonama zahvaćenim sukobima.

Od početka oružanih sukoba, na istoku Ukrajine stradalo je nekoliko novinara, među kojima su dva ruska novinara, koji su u regionu Luganska ubijeni 17. juna. Ruska državna televizija za koju su radili je za njihovo ubistvo optužila ukrajinske snage.

Krajem maja je u blizini Slavjanska ubijen i italijanski novinar Andrea Ročeli i njegov asistent Andrej Mironov.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi