Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kurir zabranjen na RTV Pink!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2014.

Autor: E. K. Izvor: Kurir

Kurir zabranjen na RTV Pink!

Iako najtiražniji, naš list nedelju dana izuzet iz prelistavanja štampe u Jutarnjem programu na „ružičastoj televiziji“.

Nezapamćen pritisak

Dnevni list Kurir, kao najtiražniji list u zemlji već nedelju dana izuzet je iz prelistavanja štampe u okviru Jutarnjeg programa na TV Pink. I dok od PR ružičaste televizije Darka Popovića danima bezuspešno pokušavamo da dobijemo odgovor na pitanje čijom odlukom je došlo do ove brutalne cenzure,TV Pink je otišao korak dalje i u Jutarnji program dovodi sagovornike koji bez ikakvih dokaza blate Kurir!

Anonimus

Tako je juče u prelistavanju štampe gost bio Ištvan Kaić, saradnik Instituta za javnu politiku, čiji je osnivač Vladimir Beba Popović, a koji je, bez ikakvih dokaza i krajnje neuverljivo blatio Kurir.

Do juče gotovo medijski anoniman filozof Ištvan Kaić, koji je ujedno i saradnik Bebinog Instituta za javnu politiku u Podgorici, juče je sebi dao za pravo da komentariše medijske slobode u Srbiji. Nakon što je u Politici imao autorski tekst o cenzuri u medijima, u Jutarnjem programu televizije Pink komentarisao je i navodnu povezanost medija i policije. U tom kontekstu izneo je niz neistina o pisanju Kurira. On je, između ostalog, optužio naš list da smo smenjenom generalu Rodoljubu Miloviću davali prostor za stvaranje afera koje su štetile Vladi.

Vrzino kolo

- Rodoljub Milović je s premijerom Vučićem pokušao da radi ono što je Jovica Stanišić radio sa Đinđićem, a to je da ga putem medija stalno obaveštava da je u opasnosti. Zbog toga su informacije iz istraga redovno curile u Kurir. Milović je te lažne informacije namerno plasirao iz sopstvenih interesa, a ne da bi pomogao Vladi i premijeru. Naprotiv, on je želeo suprotno, a Kurir mu je služio za manipulaciju. Zbog toga je izgledalo da je on blizak Vladi. Sad kad je Milović pao, nema takvih informacija, a ni manipulacija - rekao je Kaić.

Asocijacija medija: Digli glas zbog udara na našu kuću 

Ugrožavanje slobode medija

Upravni odbor Asocijacije medija najoštrije protestuje zbog višednevnih hakerskih napada na portal dnevnog lista Kurir, koji predstavljaju organizovano i tendenciozno ugrožavanje prava na informisanje.

Prema rečima predstavnika izdavačke kuće „Adrija medija Srbija“, u pitanju nije običan hakerski napad, već mnogo naprednije, sofisticirano i nekontrolisano ometanje rada sajta Kurira:

- Ovakvo ugrožavanje prava na rad, prema stavu Upravnog odbora Asocijacije medije, ima nesagledive posledice po poslovanje izdavačke kuće „Adrija medija Srbija“ i predstavlja nov primer ugrožavanja slobode medija. Asocijacija medija insistira da ovaj slučaj bude što pre rasvetljen i zadržava pravo da, u suprotnom, o svemu obavesti Evropsku asocijaciju novinskih izdavača, čiji je član.

Upravni odbor Asocijacije medija ukazuje na neophodnost da zaštita sadržaja onlajn izdanja na odgovarajući način bude regulisana izmenama postojećih i donošenjem novih zakona i podzakonskih akata.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi