Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari treba da poštuju protokol
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2014.

Izvor: www.zajecar.info

Novinari treba da poštuju protokol

Vuksan Cerović, danas penzioner a do pre godinu dana zaposlen u Gradskoj upravi Grada Zaječara na mestu poverenika za informacije od javnog značaja Grada Zaječara, ni na koji način juče nije sprečen da “obavlja svoj posao od javnog interesa.”

Na ulazu u Gradsku upravu nije istaknuto nikakvo obaveštenje da je Vuksanu Ceroviću zabranjen ulazak u zgradu Gradske uprave.

Prema saznanjima Gradske uprave, on je juče oko 16 i 10, dakle po isteku radnog vremena u Gradskoj upravi koje je od 7 i 30 do 15 i 30 tražio od dežurnog portira da uđe, ne navodeći gde, kod koga i kojim povodom ide.

S obzirom na to da se Vuksan Cerović predstavlja u javnosti kao novinar, jasno je da i za njega postoje pravila ponašanja.

U Gradsku upravu Zaječara, u regularno radno vreme, novinari i snimatelji ulaze uredno najavljeni kod pomoćnika gradonačelnika za informisanje a po isteku radnog vremena, ukoliko se ukaže izuzetna potreba, po nalogu gradonačelnika ili predsednika Skupštine grada.

Novinari i snimatelji su službena lica i Gradska uprava se tako i ophodi prema njima.

Vuksan Cerović do danas još nikada nije zatražio akreditaciju za prisustvovanje sednicama Skupštine grada.

Nije nam jasno zašto ne želi ili neće da poštuje protokol koji poštuju svi ostali.

Na zvaničnoj veb stranici Grada Zaječara objavljuju se sve informacije, odnosno dokumenta i sl. na šta nas i zakon obavezuje te su ovi podaci dostupni svim novinarima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi