Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko s kim i ko koga?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 06. 2014.

Autor: Dragoljub Žarković Izvor: Blic

Ko s kim i ko koga?

Prošlonedeljni navodi u medijima da crnogorski premijer Milo Đukanović priprema udar na nezavisne medije u Srbiji s ciljem da oslabi Aleksandra Vučića i upozorenje da „rukopis“ pojedinih napisa u beogradskoj štampi liči na onaj iz 2003. godine kao da su ubrzali rasplitanje kadrovske situacije u srpskoj policiji.

U masi vesti zbog kojih se faktor „crnogorske politike“ ponovo obreo u žiži pažnje srpske javnosti, za oko mi je zapao jedan kafanski „utuk na utuk“ između „Pobjede“ i „Vijesti“ pa ću ga ukratko prepričati, bez namere da „udaram na crnogorske nezavisne medije“. Prvo je Željko Ivanović analizirao zašto je izvršni direktor „Pobjede“ sjedio u hotelu „Premijer“ s direktorom Instituta za javnu politiku Bebom Popovićem, a odgovorna urednica je viđena da sjedi sa urednikom „Informera“ i vlasnikom Lutrije Crne Gore Savom Grbovićem.

„Mi se, za razliku od Željka - pišu odgovorna urednica ’Pobjede’ Vesna Šofranac i izvršni direktor Lav Lajović - ne krijemo po stanovima, garažama, parkinzima i tajnim lokalima, gdje na ceduljicama dobijamo cifre i upute koga i koliko reketirati. Sastajemo se na javnim mjestima s ljudima s kojima sarađujemo i s kojima imamo ugovore o poslovnoj saradnji, koji su zavedeni u našim poslovnim knjigama i lako dostupni javnosti.“ „A da se mi - nastavljaju autori odgovora - počnemo baviti time ko s kim sjedi i nagađanjima zašto? Kako bi se osjećao Željko da ’Pobjeda’ počne da komentariše i analizira, recimo, nedavni sastanak u ’Hemeri’ u Podgorici, na prvom spratu, gdje je Ivanović sjedio sa đakonom SPC Mirkom Vuletićem, jednim odlazećim ambasadorom i visokim predstavnikom manje članice vladajuće koalicije? Otkud Ivanović sa srpskim popom koji agituje protiv Crne Gore godinama? Koji su motivi, ko je tu kome šta diktirao?“ A što se tiče sastanka u hotelu „Premijer“, samo da se zna: nije Ivanović video izvršnog direktora „Pobjede“ s Vladimirom - Bebom Popovićem, jer ga tamo u to vreme nije bilo. Video ih je porodični advokat suvlasnika i osnivača „Vijesti“ Goran Rodić, koji je sedeo za susednim stolom. Pa je, potom, valjda dojavio.

Napomena: svaka sličnost s domaćom medijskom politikom i politikom uopšte - namerna je!

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

23.06.

2014.

Slučajni Prolaznik [neregistrovani] u 15:00

TETKA MILENA

Pročitah:" Ko s kim i ko će koga" i prenerazih se.Da li je moguće da je moja komšinica,čuvena "tetka Milena" počela da objavljuje svoja zapažana i komentare iz bližeg i šireg komšiluka a i ponešto iz " Šarene kafane".Srećom ili nesrećom,i sam ne znam, ode mi pogled naviše,i ipak,laknu mi.Nije tetka Milena u pitanju.
Pročitah šta piše.Da li je moguće da ovako najvnu priču objavi novina sa tako dugom tradicijom u objavljivanju "rekla kazala" storija.Nešto se mislim,lepu paricu bi tetka Milena zaradila kad bi za popriličan broj "neiskusnih" novinara održavala stručne seminare iz ove oblasti.Verujem i da bi joj bilo dozvoljeno da izdaje i sertifikate.Za kratko vreme proslavila bi sebe,sve novinare-polaznike kao i određene štampane medije.O tiražima da ne govorim.
Za svaki slučaj,razgovaraću o ovome sa tetka Milenom.Mislim ideja nije loša-a i prihvatljiva je,koliko se ja razumem- u trendove srpskog novinarstva.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi