Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadnuto 17 novinara na Mundijalu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 06. 2014.

Izvor: Tanjug, B92

Napadnuto 17 novinara na Mundijalu

Najmanje 17 novinara u Brazilu koji izveštavaju sa Svetskog prvenstva u fudbalu bili su žrtve napada od početka spektakla, saopštila je IAPA.

Iz Interameričke novinarske asocijacije su naveli da brazilski zvaničnici moraju da ostanu budni na akte nasilja koji umanjuju pokušaje da se prikupe informacije i izveštaje o protestnim ljudi koji se protive Svetskom klupu, dok se milioni stanovnika Brazila bore sa siromaštvom u zemlji.

"Osudjujemo i zabrinuti smo zbog činjenice da, dok obavljaju svoj posao, desetine novinara su pretučene i sprečavane da rade svoj posao, u većini slučajeva od bezbednosnih snaga", rekao je predsednik Komiteta IAPA o slobodi štampe Klaudio Paoliljo. 

"Žalimo što se ove agresivne akcije nastavljaju uprkos merama koje su usvojile organizacije novinara i zvaničnih saopštenja ratifikacije principa nenasilja protiv novinara", naveo je Paoliljo. 

Od početka Svetskog kupa pre nedelju dana, novinari su napadnuti u Belo Horizonte, Fortalezi, Porto Alegre, Rio de Žaneiro i Sao Paolu pošto su izveštavali za američku mrežu Si-En-En, agencije Rojters i Asošiejted Pres i kao i za druge medije, mada medju njima i slobodnjaka, takozvanih frilensera.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi