Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  O odnosu vlasti prema medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2014.

Autor: Bratislav Jugović Izvor: Danas

O odnosu vlasti prema medijima

Nije proamerički da imate preko 50 odsto podrške građana. Niste Evropljanin, ako vas građani vole i ako vam veruju. Niste podobni onima kojima dugujete, ako intenzivno tragate za rešenjem kako dug da im vratite. Nije evropski da policija hapsi „nestašne fejsbukadžije“.

Ako ista ta policija pokušava da smesti aferu premijerovom sinu, zašto bismo tajili razmišljanje da je pakosno prema politici vlade besmisleno četrdesetosmočasovno zadržavanje „fejsbukadžija“? Zašto se ombudsman bavi punoletnim klincima s Fejsa a ne i maloletnim premijerovim sinom? Zar premijerov sin nije ugrožen spletkama policijske mafije? Ako premijerov sin nije zaštićen, znači da ni Srbija nije bezbedno mesto za život. 

Kako ćemo tako nebezbedni u EU? Ko pokuša da se obračuna s policijskom mafijom biće etiketiran kao diktator, davitelj medijskih sloboda, pa i Supermen sa Fejsa. Tako da medijskim manipulacijama dolazimo do zaključka da u EU ne možemo ili zbog policijske mafije ili zbog diktatora.

A sve to zato što hoćemo Srbiju ekonomski stabilnu, koja Zapadu nije istočna, a Istoku nije zapadna. Srbiju u koju investicije dolaze i iz Rusije i iz Nemačke i Italije. Možda neko želi Srbiju u kojoj će najveći investitori da dođu iz Albanije ili možda Kolumbije? Ili će takvi da skinu opasač i da idu u zatvor (to je vučićevska Srbija) ili će Srbija biti zatvor (to je druga, peta, sedma, ali ne i naša Srbija)

P.S. U vreme Vučićeve vlade podignuta je optužnica protiv osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije. Toliko o odnosu ove vlasti prema medijima. Tačka!

Autor je direktor Pokreta socijalista

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi