Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužio novinara zbog Vesića!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2014.

Autor: M. K. Izvor: Alo!

Tužio novinara zbog Vesića!?

Ne samo što je Milorad Cvetanović narodni poslanik i naprednjak, a na osnovu čije prijave je novinar RTV „Mladenovac“ Dragan Nikolić priveden na informativni razgovor u policiju, već je još strašnije što je reč i o članu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje! Očekuje se da privođenje novinara uskoro bude jedna od tema na sednici Odbora, čiji je upravo Cvetanović član.

Nikolić je priveden na informativni razgovor u policiju zbog prenetog komentara na Fejsbuku, a po prijavi Cvetanovića, koji je to navodno učinio u svojstvu građanina. Novinar RTV „Mladenovac“ nedavno je izjavio da je Cvetanović podneo prijavu protiv njega zbog „nanošenja štete i kvarenja ugleda visokih funkcionera Srpske napredne stranke“.

- Nisam jedini, tu su još Violeta Jovanović i Aćim Slavković iz Sopota, koji su učestvovali (u raspravi) na društvenoj mrežu Fejsbuk, na stranici „Za bolji Mladenovac“ - izjavio je nedavno Nikolić.

On tvrdi da je priveden zato što je preneo jedan pasus iz teksta novinara Aleksandra Bećića sa portala „Kolumnista“, u kojem je kritikovan gradski menadžer Beograda Goran Vesić, koji je nedavno izjavio da su građani koji su evakuisani zbog poplava iz Obrenovca načinili štetu u beogradskim hotelima od oko 100.000 evra. Privođenje novinara na informativni razgovor u policiju osudila su novinarska udruženja u Srbiji, a juče i Evropska federacija novinara (EFJ).

Proizvoljno privođenje i ispitivanje profesionalnog novinara pokazuje pogoršanje medijskih sloboda u Srbiji i sve veći politički pritisak sa kojim se suočavaju novinari - navodi se u saopštenju EFJ povodom privođenja Nikolića na informativni razgovor. Na informativnom razgovoru u policiji bila je i Violeta Jovanović, jer je tražila da joj Cvetanović isplati zaostala dugovanja, dok je na crno radila u njegovom lokalu.

Jednom prilikom sam na RTS-u videla snimak Milorada Cvetanovića, koji je govorio o borbi protiv sive ekonomije. Ja sam radila kod njega u piceriji, i napisala sam na svom privatnom Fejsbuk profilu kako očekujem da će u tom slučaju i meni biti isplaćena zaostala dugovanja - rekla je Violeta za „dnevno.rs“ . Ona je, kako kaže, doživljavala neprijatnosti i pretnje nakon što je objavila status u kome se osvrnula na svoj rad na crno u kafiću čiji je vlasnik pomenuti Milorad Cvetanović:

Inboks mog profila na Fejsbuku je pun pretnji i uvreda... Užasnuta sam i uplašena, a pored svega sam i samohrana majka troje dece. Mogu samo da kažem da se na mom primeru opovrgava svaka tvrdnja sadašnje vlasti da represije i cenzure nema - zaključila je rezignirano.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi