Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Maglai nenadležan za probleme u Radio Subotici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2014.

Izvor: RTV

Maglai nenadležan za probleme u Radio Subotici

Uredništvo Radio Subotice na hrvatskom jeziku ogradilo se danas od svih optužbi i napada koji su ovih dana dospeli u javnost iz ove medijske kuće. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai poručio je da je rešavanje problema u ovom gradskom mediju u nadležnosti Nadzornog odbora.

U saopštenju koje je u ime uredništva na hrvatskom jeziku potpisala v.d.urednika Ivana Petrekanič Sič navodi se da navode dela redakcije na srpskom jeziku u Radio Subotici, u kojem direktora tog radija optužuju za mobing, članovi redakcije na hrvatskom jeziku nisu potpisali jer pojedine ne mogu ni da "potvrde, ni da opovrgnu", jer navedenim događajima, kako se navodi, nisu svedočili.

"Od strane direktora nismo bili izloženi vici, uvredama, omalovažavanju, koji se, među ostalim pominju u saopštenju, te stoga ne možemo govoriti o mobingu. Sve nejasnoće i nesporazume nastojimo razrešiti s njim kroz razgovor te nismo smatrali da se bilo s čime treba izlaziti u javnost", navodi se u saopštenju.

V.d. urednika redakcije na hrvatskom jeziku dodala je i da novinari ove redakcije nisu reagovali ni na saopštenje članova redakcije na mađarskom, četvoro članova redakcije na srpskom jeziku i članova opšteg, tehničkog i marketing odeljenja.

"Smatramo da ono nije ograđivanje od prethodnog saopštenja niti je njegov demanti, već je, strahujemo, nastalo na temelju njihovih ranijih međusobnih odnosa. U tome takođe ne želimo učestvovati, niti se smatramo prozvanima", ističe se u saopštenju.

U njemu se napominje i da novinari redakcije radio Subotice na hrvatskom jeziku, kao što su, kako se ocenjuje, do sada imali dobre odnose sa svima, želeli bi da tako ostane i ubuduće.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai poručio je preko Medija centra u ovom gradu da je upoznat sa problemom na Radio Subotici i da je za njegovo rešavanje nadležan Nadzorni odbor ovog preduzeća, koje je u vlasništvu Grada.

Maglai, međutim, nije želeo da komentariše da li planira da se uključi u njegovo rešavanje, kao ni da oceni stanje medijskih sloboda u Subotici.

Deo redakcije Radio Subotice na srpskom jeziku, među kojima je i glavna urednica, optužio je vršioca dužnosti direktora Ljubišu Stepanovića za mobing nad zaposlenima i pretnje novinarima.

Redakcija programa na mađarskom jeziku ogradila se novinarskih optužbi za mobing, a vršilac dužnosti direktora Radio Subotice Ljubiša Stepanović izjavio je da u navodima sedmoro njegovih zaposlenih, koji su ga optužili za mobing, nema argumenata i zatražio da mu kažu za šta ga tačno optužuju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su, kako su naveli, loš odnos prema urednicima i novinarima Radija Subotice i sastali se sa predstavnicima Grada, nakon čega je dogovoreno da će se obaviti pojedinačni sastanci i sa direktorom i sa novinarima.

Na sastanku je ocenjeno i da novinari koji su optužili direktora za mobing ne smeju snositi nikakve sankcije zbog toga, kao i da je rešavanje ovog problema u interesu svih.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi