Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas obeležava 17. godina rada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2014.

Izvor: B92

Danas obeležava 17. godina rada

Dnevni list Danas obeležava 17. godina postojanja.

Nagradu "Danasa" za istraživačko novinarstvo i profesionalnu hrabrost "Stanislav Staša Marinković" ove godine dobio je sarajevski književnik i član redakcije nedeljnika "Vreme" Muharem Bazdulj.

Kako se navodi u saopštenju, za tu nagradu konkurišu svi novinari iz Srbije, kao i oni koji saradjuju s medijima iz Srbije. 

Ovogodišnjem laureatu nagradu je dodelio žiri u sastavu: glavni i odgovorni urednik "Danasa" Zoran Panović, supruga pokojnog Staše Marinkovića Dragana Marinković, ugledni novinar i filmski reditelj Mića Milošević, predstavnik osnivača "Danasa" Grujica Spasović i urednica kulturne rubrike lista Ivana Matijević. 

Povodom Dana lista, 9. juna, priznanje "Prijatelj lista" koje redakcija i poslovodstvo "Danasa" dodeljuju istaknutim pojedincima s kojima dele zajedničke vrednosti pripalo je ove godine doajenu srpskog i jugoslovenskog glumišta Ljubiši Samardžiću. 

Isto priznanje za nesebičnu podršku i pravo prijateljstvo u teškim vremenima dodeljeno je bračnom paru, pesnikinji Veri Srbinović i holandskom publicisti i biznismenu Antoniju Dakeu. 

Za najbolje rezultate u radu u proteklih godinu dana nagradu "Nikola Burzan" dobila je novinarka političke rubrike Mirjana Milenković. 

Nagrade i priznanja biće dodeljeni danas u prostorijama redakcije "Danas".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi