Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS se neće izviniti Vučiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2014.

Izvor: Beta, Mondo

OEBS se neće izviniti Vučiću

Zamenica šefa Misije OEBS-a u Srbiji Pola Tidi rekla je sinoć da se ta organizacija neće izviniti srpskom premijeru Aleksandru Vučiću i ocenila da u Srbiji ima problema s medijima.

Pola Tidi je za TV B92 rekla da se mediji u Srbiji sada suočavaju za ozbiljnim problemom. "Niko nas nije pitao da se izvinimo, niti tako nešto možemo da ponudimo", rekla je ona.

Vučić je prethodne nedelje zatražio izvinjenje od OEBS-a tvrdeći da nema osnova za ocenu iz te organizacije da u Srbiji ima cenzure.

Vučić je u otvorenom pismu predstavnici OEBS-a za slobodu medija Dunji Mijatović optužio predstavnike te organizacije da protiv njega vode "najprljaviju kampanju", objavljuju neistine o Srbiji i lažu, i zatražio izvinjenje ili dokaze da vlada sprovodi cenzuru i gasi internet sajtove.

Pola Tidi je dodala da očekuje da će se situacija s medijima u Srbiji uskoro promeniti na bolje

"Mi radimo u okviru našeg mandata na jačanju slobode medija i s tim u vezi radimo kako s Vladom Srbije, tako i s nevladinim organizacijama i novinarskim udruženjima. Vlada se obavezala da će usvojiti tri važna zakona i očekujem da ćemo vrlo brzo videti da će doći do unapređenja slobode medija", rekla je Pola Tidi.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

09.06.

2014.

Rale [neregistrovani] u 18:01

U ime slobode

Gospođa Pola Tidi se zalaže za slobodu slobodnih medija. Zajedno sa članovima Misije OEBS-a, gospođa se, izgleda, uspešno izborila za slobodu laži.

Odgovori
pon

09.06.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:37

poredjenje

Ovi su gori nego žene u crnom. Orkestrirani napadi na Srbe nikad nisu doneli rezultate, zar to nisu naučili?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi