Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada „Nikola Burzan“ Mirjani R. Milenković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2014.

Autor: J. L. Izvor: Danas

Nagrada „Nikola Burzan“ Mirjani R. Milenković

Tradicionalna redakcijska nagrada Danasa „Nikola Burzan“, koja nosi ime po jednom od osnivača našeg lista i vrsnom komentatoru, ove godine je jednoglasnom odlukom žirija dodeljena novinarki Mirjani R. Milenković.

Po oceni tročlanog žirija (zamenik i pomoćnik glavnog urednika Zdravko Huber i Nikola Tomić, te novinarka Jasmina Lukač) Milenkovićeva je izuzetno doprinela radu Političke rubrike i ugledu lista u celini.

Dugogodišnji skupštinski izveštač i jedan od retkih političkih novinara koji javnu scenu prati u dužem kontinuitetu, Milenkovićeva je odlično pokrivala teme i događaje tokom ovogodišnje kampanje. Podsetimo,   svakodnevno skoro dva meseca štampan je poseban dodatak  „Izborna groznica“, zahvaljujući kome je u javnosti ocenjeno da je Danas štampani medij koji je najobjektivnije pratio kampanju.

Objektivnost i profesionalnost su osobine koje krase Milenkovićevu, kao i detaljno i temeljno poznavanje političkih prilika i odnosa - od parlamenta do vlade, opozicije pa sve do unutastranačkih previranja.

Posebno, žiri je visoko vrednovao i seriju političkih intervjua koje je Milenkovićeva uradila sa novinarskom hrabrošću i neodustajnošću koji su retki u današanje vreme.

Ne ostavljajući sagovorniku prostora da izbegne odgovor svojom ozbiljnom argumentacijom, Milenkovićeva je uspela da javnosti pribavi produbljenu informaciju ne samo o akutelnim dešavanjima, nego i o mogućim političkim sukobima i njihovim raspletima.

Mirjana R. Milenković rođena je u Aleksincu. Filološki fakultet završila je u Beogradu, gde je i magistrirala, a novinarstvom je počela da se bavi u kući Politika. Poznata je  po svom ogromnom stažu u izveštavanju iz parlamenta, gde se neretko dešavalo da ne samo mlade kolege novinare nego i mlađe članove stručnih službi Skupštine informiše o pojedinim procedurama i pisanim i nepisanim pravilima rada parlamenta. I što je najvažnije, uprkos svem iskustvu, važnim temama i dalje pristupa sa energijom i posvećenošću, otkrivajući čitaocima Danasa političku scenu Srbije u pravom svetlu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

09.06.

2014.

M. Karlaš [neregistrovani] u 12:43

čestitka

Iskrene čestitke Mimi povodom nagrade tj priznanja redakcije! Još više bi me obradovalo da je Mima ostala da radi u matičnoj kući. Rukovodstvo Politike medju kojima je bila i LJilja Smajlović su joj onemogućili da svojim radom i talentom zasluži priznanje u Politici.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi