Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bizaran skandal lokalnog moćnika: Ukrao gomilu novina, pa pobegao na TV da se pravda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2014.

Autor: Gvozden Zdravić Izvor: Blic

Bizaran skandal lokalnog moćnika: Ukrao gomilu novina, pa pobegao na TV da se pravda

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac priredio je sugrađanima prizor za pamćenje. On je, naime, vraćajući se iz kafane na ulici u centru grada zgrabio s klupe 100 komada lokalnog mesečnika „Župska reč“ i na očigled vlasnika tog lista i mnogobrojnih prolaznika, pobegao u nepoznatrom pravcu.

 

Kada je uvideo svoju grešku, Stajkovac je pohitao na lokalnu aleksandrovačku televiziju „Diskos“ (koju opština finansira sa 120.000 dinara mesečno) gde se pravdao da je pokupio sa klupe u centru Aleksandrovca svu količinu lokalnog lista „Župska reč“ kako bi uredniku i vlasniku novina Milutinu Zdraviću iste platio“.

- Kako, međutim, kod sebe nisam imao dovoljno para, to sam sa primercima „Župske reči“ otišao do svoje kancelarije u opštinu, da uzmem novac i platim Zdraviću te novine koje svašta pišu o meni i mojoj porodici - rekao je Stajkovac u etru TV „Diskos“ i dodao, da pored ovog lista „ima problema“ i sa drugim lokalnim listom „Rasina press“ koji kritički piše o njemu.

Milutin Zdravić, vlasnik lista „Župska reč“ i glavni i odgovorni urednik, predao je aleksandrovačkoj policiji krivičnu prijavu protiv Stajkovca, u kojoj navodi da više od 20 godina prodaje na ulici svoje novine i da ga do sada u tome niko nije sprečavao. On se, tim povodom, obratio i Udruženju novinara Srbije.

"Stajkovac me teroriše, maltretira i progoni, a opštinski inspektori po njegovom nalogu, zabranjuju da prodajem novine na ulici, iako to činim pune 23 godine. Ovo je vandalski čin", stoji u pismu Zdravića UNS-u.

Klub novinara Župe, najoštije je osudio postupak Stajkovca, sa zahtevom da nadležni organi zaštite novinare i omoguće punu slobodu medija.

"Umesto da građanima Župe položi račune o svom radu i objasni gde se troši novac iz opštinske kase, Stajkovac pokazuje svoje pravo lice na novinarima koji kritički pišu o njegovom, kao i radu lokalne samouprave. Deli novinare na „podobne“ i „nepodobne“ i pokušava u 21 veku da „disciplinuje“ medije. Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih državna organa, kako bi se prekinula dugogodišnja praksa pritisaka na medije od strane vlastodržaca Aleksandrovca", stoji u saopštenju za javnost Kluba novinara Župe, koje je potpisala Vesna Dobrosavljević, predsednica tog kluba.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.06.

2014.

Živorad Stevanović - Žira [neregistrovani] u 14:15

TO JE TO

PODSEĆANJA RADI

Nepismeni moraju da diktiraju. (Lec)
Ko je opijen vinom, pre ili posle se otrezni; ko je opijen vlastoljubljem, ne trezni se do smrti. (Indijska poslovca)
Daj mu vlast u ruke, pa ćeš videti kakav je. (naša izreka)

Ima još jedna naša: "Daš mu vlast on prvo ubije oca" Zašto? Pa da dokaže da je vlast.
Gospodin Stajkovac bi da ubije pisanu reč! A ko zna, možda se čovek odlučio na preprodaju. Da zaradi neki dinar.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi