Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Peščanik” i dalje pod sajber napadom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2014.

Autor: J. J. K. - D. S. V. Izvor: Politika

„Peščanik” i dalje pod sajber napadom

Portal „Peščanik” juče i prekjuče nije bio dostupan, a na stranici je stajalo obaveštenje na engleskom jeziku da na toj adresi ne postoji veb-sajt.

Uredništvo je na „Tviteru” napisalo da će narednih dana objavljivati tekstove na svojoj stranici na „Fejsbuku” i da je sajt peti dan pod neprestanim napadom.

Uredništvo ovog portala objavilo je u ponedeljak da je hakerski napad izvršen u nedelju sa servera Univerziteta „Megatrend”, a narednog dana sa servera Akademske mreže Srbije iz Kanade, Češke i drugih zemalja.

U Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije juče nije bilo moguće dobiti odgovor na pitanje zbog čega sajt „Peščanik” ne radi, da li je reč o novom napadu ili nečemu drugom. Takođe, nije nam odgovoreno ni na pitanja koji su dosadašnji rezultati policijske istrage i da li je neko osumnjičen.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.06.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 13:32

Mreza 24/7

U trecem pasusu ovog teksta napisali ste da "U Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije juče nije bilo moguće dobiti odgovor na pitanje zbog čega sajt „Peščanik” ne radi, da li je reč o novom napadu ili nečemu drugom. Takođe, nije nam odgovoreno ni na pitanja koji su dosadašnji rezultati policijske istrage i da li je neko osumnjičen."

Ako domaci drzavno organi imaju teskoca u istrazivanju i otkrivanju ucinioca ovovog krivicnog dela, zasto onda nisu zatrazili pomoc drugih drzavnih organa ili organa nadležnih za međunarodnu uzajamnu pomoć, koji su ukljuceni u "Mreze 24/7", u skladu sa odredbama clana 35. Zakona o potvrđivanju Konvencije o visokotehnološkom kriminalu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi