Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Optužnica za ubistvo Ćuruvije već danas!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2014.

Autor: S. Vojinović Izvor: Alo!

Optužnica za ubistvo Ćuruvije već danas!?

Samo je pitanje dana kada će Tužilaštvo za organizovani kriminal doneti odluku da li će podići optužnicu protiv osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije! Kako nezvanično saznajemo, optužnica bi mogla da bude podignuta već danas! U Tužilaštvu za organizovani krminal juče nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj sve dok specijani tužilac Miljko Radisavljević ne donese odluku.

- Odluka je na njemu. Međutim, na osnovu do sada prikupljenih dokaza tokom istrage koja je završena pre tri dana, a započeta je u januaru, optužnica će najverovatnije biti podignuta što pre, možda već sutra - izjavio je juče za „Alo!“ izvor blizak istrazi.

Tokom istrage saslušano je nekoliko desetina bivših pripadnika DBa, porodica ubijenog novinara, pripadnici zemunskog klana. Za umešanost u ubistvo Ćuruvije sumnjiče se četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti, odnosno, Tužilaštvo vodi istragu protiv tadašnjeg šefa DB-a Radomira Markovića, kao i bivših pripadnika DB-a Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Marković je u zatvoru u Požarevcu, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica, dok su Romić i Radonjić uhapšeni 13. januara, od kada se nalaze u pritvoru.

Ključni svedok u ovoj istrazi je Milorad Ulemek Legija, nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije, koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga. Ulemek je o ubistvu Ćuruvije progovorio tek početkom ove godine i istražnim organima dao podatke koji su pomogli u rasvetljavanju tog slučaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi