Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NDS: Gojkovićeva i Marinković duguju izvinjenje Šabiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 06. 2014.

Izvor: Fonet, Blic

NDS: Gojkovićeva i Marinković duguju izvinjenje Šabiću

Poslanik Nove demokratske stranke (NDS) Janko Veselinović izjavio je večeras da je nepoštovanje pravilnika i dostojanstva Skupštine, koje je rezultiralo time što su sednicu napustili predstavnici nezavisnih regulatornih tela Saša Janković i Rodoljub Šabić, nezapamćeno u parlamentarnoj praksi Srbije.

"Situacija na sednici bila je više nego neprijatna i to što Šabiću nije dozvoljeno da govori nije bio grubi previd, kako Skupština ocenjuje, nego nepoštovanje pravilnika i dostojanstva Skupštine koje je trajalo skoro ceo sat", kazao je Veselinović agenciji Beta.

"Danas se desilo nešto nezabeleženo u parlamentarnoj praksi, ovlašćeni predlagači napustili su zasedanje pralamenta, to je veoma ozbiljan incident kad su uzme u obzir da su to bili zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja", kazao je Veselinović.

Poslanička grupa NDS je, kako je rekao, tražila na kolegijumu, posle incidenta, da se predsedavajući izvini Jankoviću i Šabiću i da se sednica nastavi pod uslovom da se oni na nju vrate.

"Nije bilo u praksi da se sednica odvija a da na njima nema ovlašćenih predstavnika, tako da očekujemo da se sutra vrate u Skupštinu i da im predsedavajući Marinković i predsednica Skupštine Maja Gojković upute izvinjenje", kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, to što predsedavajući Vladimir Marinković u jednom momentu nije dozvolio Šabiću da govori, izazvalo je nezadovljstvo poslanika, pre svega opozicije, ali i predstavnika vladajućih partija.

"Smatramo da je ovo ozbiljan dokaz da nezavisne institucije u Srbiji nemaju značaj koji zaslužuju. A to se vidi i u pokušaju da im se umanji pravo na određeni broj zaposlenih", dodao je on.

Veselinović je ocenio da je "uzrok svemu to što se predsedavajućem ili onome ko je vršio pritisak nisu svidele diskusije Jankovića i kada je trebalo da govori Šabić na njemu je sprovedena disciplna - nije mu data reč".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi