Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nikodinović: Treba ispitati i druge novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2014.

Autor: J. L. Izvor: Danas

Nikodinović: Treba ispitati i druge novinare

Godinama ranije u svojim napisima u novinama i izjavama Vladan Dinić se deklarisao kao svedok koga je neophodno pozvati u ovoj istrazi, izjavila je za Danas advokatica Zora Nikodinović Dobričanin, koja zastupa osumnjičene u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

 

- Mišljenja sam da bi još ljudi iz medija imalo šta da kaže u ovom postupku, ali vidim opet iz medija da tužilac najavljuje završetak istrage današnjim saslušanjem bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića, dodaje Nikodinovićeva podsećajući da je tužilac taj koji vodi istragu.

Vlasnik i urednik lista Svedok Vladan Dinić svedočio je juče oko dva sata u istrazi Ćuruvijinog ubistva. Za umešanost u ubistvo Ćuruvije sumnjiče se četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti, odnosno tužilaštvo vodi istragu protiv tadašnjeg šefa RDB Radomira Markovića, kao i bivših pripadnika ove službe Milana Radonjića, Ratka Romića kao i Miroslava Kuraka.

Nikodinovićeva zastupa Romića i Radonjića, a tek nakon žalbi Markovićevih advokata, i nekadašnjem šefu RDB je omogućeno da prisustvuje ispitivanju svedoka, na šta ima pravo. Kurak se nalazi u bekstvu, a prema poslednjim informacijama, boravio je ranijih godina u Tanzaniji.

Isplata na kobni dan

Redakcija Svedoka nalazila se svojevremeno u neposrednoj blizini redakcije Ćuruvijinog Dnevnog telegrafa. Dinić je u broju 888 lista Svedok napisao da je na dan ubistva 11. aprila 1999. sreo Ćuruviju u šetnji sa Brankom Prpom, i da mu je između ostalog rekao, da poruči tehničkom uredniku koji je ranije radio kod njega, a potom prešao u Svedok, da dođe po platu. Prema tom Dinićevom svedočenju, Ćuruvija mu je na dan smrti rekao da mu je upravo uplaćeno 415.000 dolara i da hoće da isplati radnike, jer ne voli da bude dužan.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi