Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stano: Pratimo medijsku situaciju u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2014.

Izvor: Tanjug, Akter

Stano: Pratimo medijsku situaciju u Srbiji

Evropska komisija sa pažnjom prati medijsku situaciju u Srbiji i u stalnom je kontaktu sa vlastima, ombudsmanom i predstavnicima civilnog društva, rekao je u Briselu Peter Stano.

 

"Sloboda govora je ključni princip u EU i zauzima značajno mesto u našim godišnjim izveštajima”, izjavio je Stano, portparol evropskog komesara za proširenje Štefana Filea. 

On je izbegao da direktno komentariše nedavnu ocenu predstavnice Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Dunje Mijatović o opasnosti od cenzure u Srbiji i javni odgovor premijera Aleksandra Vučića da za to nema dokaza.

“Primili smo to k znanju i u stalnom smo kontaktu sa predstavnicima vlasti, civilnog društva i ombudsmanom”, rekao je on, i dodao da Komisija pohvaljuje nameru Vlade da sprovede Medijsku strategiju i donese set medijskih zakona.

Stano je podsetio da se situacija u Srbiji utoliko pažljivije prati otkad je Srbija dobila status kandidata i otpočela pregovore o pridruživanju EU.

“O medijima će posebno biti reči kad se otvore poglavlja 23 (osnovna prava i slobode) i 10 (informatičko društvo)”, rekao je Fileov portparol. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi