Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bilo je pritisaka, ali ne mogu da dokažem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 06. 2014.

Izvor: Beta, RTV

Bilo je pritisaka, ali ne mogu da dokažem

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da se, od kada je na toj funkciji, suočavao sa stvarima koje bi mogle da se označe kao pritisci.

 

"Ali budući da to ne bih mogao dokazati na nesporan način, i da tome nisam podlegao, ne bih se šire bavio time", kazao je Šabić u intervjuu za list Danas.

Šabić je rekao da je najmanji problem što su zaštitniku građana i njemu oduzeta službena vozila koje im je Vlada ranije dodelila, već da je mnogo veći problem pretenzija vladine komisije da odobrava upotrebu i službenih vozila koja su za potrebe posla kupljena iz budžetskih sredstava poverenika, u skladu sa zakonom.

"Tako sam prvo dobio 'nalog' da prestanem da koristim vozila, pa potom, kad je valjda neko shvatio da je to apsurdno, dobio sam 'odobrenje' da ih koristim za službene svrhe, ali do 31. maja. Taj datum je prošao, a tek ćemo videti kakvo rešenje sledi. Valjda će mi, da se našalim, 'dozvoliti' i narednih mesec dana, ako 'budemo dobri'", rekao je Šabić.

On je dodao da je broj zaposlenih kod poverenika jedva nešto veći od polovine predviđenog broja, za koji je Skupština Srbije već dala saglasnost.

"'Zamrzavanje' na tom broju uz konstantno veliki i rastući broj predmeta neminovno otvaraju pitanje ažurnosti", rekao je on.

Šabić nije želeo da se odredi prema tome da li su to pritisci vlasti na nezavisne kontrolne institucije ali je dodao da "nemali broj građana to jeste tako doživeo i to svakako nije dobro".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi