Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Počeo skrining o medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2014.

Izvor: Tanjug

Počeo skrining o medijima

U Briselu je danas počeo skrining za još jedno poglavlje u procesu pridruživanja, a ovaj put glavna tema su mediji.

Delegaciju Beograda, koja danas sa ekspertima Evropske komisije razgovara o poglavlju 10 (informatičko društvo i mediji), predvodi Saša Mirković, pomoćnik ministra za kulturu i informisanje u vladi Srbije.

U današnjem prvom, eksplanatornom delu skringa strucnjaci EK predstavljaju gostima iz Srbije način na koji je ova oblast regulisana u EU, dok će u bilateralnom delu koji sledi srpska delegacija upoznati evropske eksperte sa domaćim medijskim zakonodavstvom.

Skrining proces ima za cilj da utvrdi stepen usklađenosti zakonske regulative za svako od 35 poglavlja pregovora o pridruživanju u zemlji kandidatu sa pravilima koja važe u EU.

Srbija je dosad kompletirala oba dela skrininga za osam poglavlja, dok je proceš u toku za još osam, uključujući i današnji.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

22.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 19:09

Samo vas gledam

Skrininguje me Sasa Mirovic, boze me oprosti. Skriminguje Vucic, ostali na nasem jeziku analiziraju i povremeno podvriskuju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi