Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šabić: RRA da otkloni dileme u vezi s isključenjem programa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2014.

Izvor: Tanjug

Šabić: RRA da otkloni dileme u vezi s isključenjem programa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je pismo Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) u kome ju je pozvao da zvaničnim saopštenjem otkloni sve dileme koje su zbog isključenja programa kablovskih televizija, a povodom trodnevne žalosti u Srbiji, otvorene u javnosti.


"Preporuka RRA, u okviru njenih zakonskih ovlašćenja mogla se odnositi i ubeđen sam, odnosila se na potrebu organizovanja i emitovanja programa koji bi bio u skladu sa odlukom Vlade o proglašenju trodnevne žalosti u Republici Srbiji odnosno s atmosferom žalosti zbog posledica tragičnih događaja, a ni u kom slučaju ne na ukidanje kompletnih programa", navodi se u saopštenju Poverenika.

Neki operatori su svojim korisnicima "kao objašnjenje ponudili tvrdnju da su u skladu sa instrukcijama dobijenim od RRA, obustavili emitovanje kablovskih programa", navodi se u saopštenju Poverenika.

Poverenik ističe da za veliki broj korisnika ovakvo objašnjenje iz mnogo razloga nije prihvatljivo.
"Ne mogu da prepoznaju valjan pravni osnov za ovakav postupak, a što je još važnije ni faktičke razloge koji bi govorili njemu u prilog, budući da sasvim očigledno u velikom delu (dokumentarni, edukativni, istorijski, informativni...) kablovski programi ni na kakav način nisu u suprotnosti s onim što preporuka RRA sugeriše", navodi se u saopštenju.

Kako navodi poverenik, mnogi su u ovakvom postupku operatora videli i neopravdano uskraćivanje informacija i kršenje ugovornih odnosa, odnosno uskraćivanje usluga koje su ugovorene i za koje plaćaju.
"Po mojim saznanjima, potvrđenim i u neposrednom razgovoru sa nekim od članova Saveta RRA, "objašnjenje" koje pomenuti operatori nude ne odgovara istini", navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi