Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tasovac: Sedma sila pokazala najlepše lice profesije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 05. 2014.

Izvor: Tanjug

Tasovac: Sedma sila pokazala najlepše lice profesije

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac zahvalio je večeras novinarima, snimateljima i fotoreporterima, jer su proteklih dana, izveštavajući o polavama u Srbiji, "pokazali najlepše lice profesije i svog zanata".


Tasovac je naglasio i da je Ministarstvo, od uvođenja vanredne situacije u Srbiji, stranim novinarima izdalo više akreditacija nego godinama unazad.

Na pitanje o pomoći prikupljenoj u Narodnom muzeju, posle poziva Ministarstva, Tasovac je za RTS rekao da se ta pomoć distribuira u koordinaciji sa Crvenim krstom, koji ima neposredan uvid u to gde je ona najpotrebnija.

Pomoć pristiže i iz inostranstva, a UNESKO je hitno dostavio 50.000 dolara, koji su, u koordinaciji Ministarstva sa centralnim institucijama kulture, prosleđeni muzejima u Paraćinu i Aranđelovcu za sanaciju njihovih depoa, naveo je Tasovac.

Govoreći o razmerama štete koju je pretrpela nepokretna kulturna baština, Tasovac je rekao da će o tome moći da se govori pošto se voda povuče iz poplavljenih područja.


 

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

21.05.

2014.

Fotoreporter [neregistrovani] u 19:05

Rođak iz Pomoravlja

Ajde, nauči me rođače. Ja zaista nisam posebno lep, onako prosečan, ali bi voleo da tebe ministre, kao i Mirkovića, Sekulića... da vas ne pominjem sve, povedem u blato od pola metra iz koga sam se maločas jedva iskobeljao da bi poslao nekoliko fotografija. I da, ne radim za privatne firme čiji su vlasnici i njihova družina zabrinuti za slobodu medija u vlasništvu građana.

Odgovori
sre

21.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:36

uh

Mnogo dirljivo. Kakva gomila fraza.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi