Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pink održao čas Javnom servisu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2014.

Autor: N.N. Izvor: Informer

Pink održao čas Javnom servisu

Televizija Pink održala je čas iz informativnosti svim konkurentskim nacionalnim emiterima, a pre svega Javnom servisu Srbije.

Pink je prvi prepoznao veličinu tragedije koja se događa u Srbiji i veoma brzo organizovao 24-časovni program posvećen isključivo situaciji sa poplavama koje su pogodile našu zemlju. 

Njihovi voditelji, pre svega Ivan Golušin i Tanja Rađenović, bili su u studiju gotovo sve vreme sa relevantnim sagovornicima, članovima Vlade i stručnjacima, a reporteri sa terena, kao što su Filip Čukanović, Gordana Uzelac i Mladen Mijatović, iz nemogućih uslova izveštavali su sa lica mesta.

S druge strane, RTS je u subotu ujutru emitovao „Šarenicu“, kao da se ništa ne događa, iako ima najrazgranatiju mrežu dopisnika po čitavoj Srbiji. Tek kasnije uključili su se u prenošenje zbivanja sa terena i počeli sa specijalnim emisijama posvećenim katastrofi. Vremena da se snađu trebalo je i onima od kojih se to najviše očekivalo - B92, koji je poznat po značaju koji daje informativnom programu, kao i televiziji Prva.

- Iako smo komercijalna televizija koja isključivo živi od reklama, smatrali smo našom dužnošću da izveštavamo o ovim tragičnim nepogodama i da doprinesemo da Srbija podnese što manje žrtve - rekao je za Informer Darko Popović, PR Pinka i savetnik za program Željka Mitrovića. 

RTS je još jednom pokazao svoj (ne)profesionalizam ne odgovorivši do zaključenja broja na jedno jednostavno pitanje - zbog čega, s obzirom na to da su Javni servis, nisu tokom celog dana izveštavali o kolapsu Srbije.

Komentari (7)

ostavi komentar
pon

26.05.

2014.

Milan [neregistrovani] u 10:02

Potvrđujem stav

svim elementima savremenog pokrivanja događaja -na najbolji našin za "koplje"-nadvisili uljuljkanu privilegovanu "beogradsko-terazijsi TV"i razmažene, po nepotizmu i (s)rodnosti zalutale na JAVNE JASLE

Odgovori
čet

22.05.

2014.

anonymousМиле Јаснић. [neregistrovani] u 20:40

пинк одржао час јавном сервису

Ако сам ја коментарисао текст из наслова онако како сам ја ”видео” тај случај, ”Пинк одржао час јавно
м сервису.”, и ако УНС поштује кодекст новинарске етике, требао је с тим мојимт текстом да упозна јавност, јер у њему није било мржње, ни злобе, ни било чега што би закон могао да стави под своју !”шапу”.
У чему је онда проблем? Миле Јаснић.

Odgovori
sre

21.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 12:56

nn

Zasto objavljujete tekst pod NN imenom?

Odgovori
uto

20.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 08:27

I STB, kao i uvek, extra

Bez namere da se poredi, već da se istakne - STB TV. Ljudi rade svoj posao vrhunski, raspoloživim sredstvima. Kao i uvek. I sve bez agresije i senzacija. Dobar kadar - dobri novinari, dobri voditelji, dobre emisije, najbolje špice na TV. A retko se ko seti da ih pomene. Zato koristim ovu priliku, ne radim u STB i nemam tamo nikog svog.

Odgovori
pon

19.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:41

kritizeri ili kritičari

A, i one TV koje izveštavaju o aktuelnim dogadjajima, bolje da to i ne čine. Jedna DEMOKRATSKA
TV više juri krivce i lovi greške, nego što izveštava o dogadjajima. Jedna vrla novinarka razgovara sa P- Marićem, pa kaže " Imate Krupanj , imate veliki talas koji preti Beogradu, imate..., imate...
Pa, draga NOVINARKO i ti kao gradjanin ove zemlje IMAŠ TO ISTO ! Ili, možda nemaš ?

Odgovori
pon

19.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:19

Баш лош час!

Одсуство коментара показује да је био лош час ТВ Пинк, намењен Јавном сервису.
И каснији ток догађаја то показује.
Господо из медија, немојте се завађати! Имате преча посла.

Odgovori
pon

19.05.

2014.

ana [neregistrovani] u 18:06

nerad

pa,šta ih briga,radio ne radio svira ti radio...privatizovati sve,pa da gazda potera te neradnike,a ne ovako kad gazda ne sme i neće da podigne ton,oni se druže ko familija u svim javnim preduzećima,ne zameraju se,a i što bi kad drugi plaća redovno...neme strah od kritike niti od gubitka posla...privatizacija je zakon,gde ne može cele firme,ono može parcijalno

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi