Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lekarska komora: Mediji nas satanizuju već duže vreme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 05. 2014.

Izvor: Naše novine, Beta

Lekarska komora: Mediji nas satanizuju već duže vreme

Lekarska komora Srbije je povodom ubistva kraljevačkog hirurga Slobodana Lukića ocenila da u delu medija već duže vreme ima „satanizacije“ zdravstvenih radnika i ponovo zatražila da ta struka dobije zaštićeni status službenog lica.

- Satanizacija lekara preko jednog dela medija, stereotipi o korumpiranim lekarima, otvaranje sezone lova na lekare deo su svakodnevice u Srbiji. Tragična je i koincidencija da se mučko ubistvo desilo posle četiri dana medijskih spekulacija o tome da li su lekari iz Doma zdravlja Novi Beograd prekršili etički kodeks, a da se pritom uopšte ne zna prava istina o tom događaju - naveli su u Lekarskoj komori, odakle su pozvali ministra zdravlja da podrži lekare u naporima da se zaštite od nasilja, a medije da poštuju novinarski kodeks i o svemu, pa i o lekarima izveštavaju objektivno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi