Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari Pomoravlja zatražili od nadležnih da pronađu ubice Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 05. 2014.

Autor: A. D.

Novinari Pomoravlja zatražili od nadležnih da pronađu ubice Pantića

Novinari iz Pomoravlja zatražili su danas, na Svetski dan slobode medija, od nadležnih organa da pronađu ubice jagodinskog novinara Milana Pantića, ali i ukazali na težak ekonomski položaj novinara.

 

Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine, udarcima tupim predmetom u glavu, u ulazu zgrade u kojoj je živeo, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Ni nakon 13 godina počinioci i nalogodavci ovog zločina nisu otkriveni.

Novinari iz pomoravskih lokalnih medija i dopisnici nacionalnih medija okupili su se danas na trgu u Jagodini gde su u 11.55 sati upozorili i na težak položaj novinarske profesije.

Predsednik Kluba novinara Pomoravlja i dopisnik TANjUG-a Dušan Aničić je rekao da svi problemi ili bar najveći deo njih proističu iz ekonomske sfere.

,,Kada ste ekonomski slabi, kada nemate novca za plate i opremu, kada vam je ugrožena egzistencija onda ste instrument centara državne, ekonomske i političke moći. Onda imate cenzuru i autocenzuru, kazao je Aničić obraćajući se prisutnim novinarima.

Aničić je ukazao na činjenicu da je privatizacija ugasila brojne medije, pa čak i one sa tradicijom.

,,Sada se pokušava sa takozvanim izlaskom države iz medija, ugasiti i ovo malo regionalnih i lokalnih medija. Na žalost, iza ovoga stoje i neka naša esnafska udruženja. Kome oni služe ako ne struci, naglasio je Aničić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi