Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari bili u zapećku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2014.

Autor: M. R. M. Izvor: Danas

Novinari bili u zapećku

Još u ranim jutarnjim satima u Skupštini Srbije sve je bilo spremno za polaganje zakletve novih ministara i premijera Aleksandra Vučića. Na ulazu u zgradu postavljena je garda Vojske Srbije i crveni tepih, a u zgradi se raspevavao hor „Obilić“.

 

Prvi je u zgradu parlamenta ušao Vučić i to u 9 sati i 30 minuta, iako je sednica počinjala u 11 sati. Za njim su došli i članovi njegovog kabineta, zaključno sa kandidatom za prvog potpredsednika vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Potom su počele da pristižu i zvanice, predstavnici diplomatskog kora, između ostalih ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, kao i predstavnici verskih zajednica, a u parlament je došao i direktor policije Milorad Veljović.

Stigla je i guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković. Svečano polaganje zakletve sa galerije pratio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali i direktor SANU Nikola Hajdin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Gotovo pre poslanika u skupštinu su stigle i brojne novinarske ekipe koje su, umesto u centralnom skupštinskom holu, kako je to do sada uvek bilo, smeštene u maloj skupštinskoj sali, poprilično udaljenoj od centra zbivanja i bez mogućnosti da prenesu bilo kakvu atmosferu ili bilo čiju izjavu.

Medijima je poručeno i da će polaganje zakletve moći da fotografišu i snimaju određeni mediji. To je izazvalo negodovanje brojnih novinarskih ekipa, pa je ta odluka promenjena nakon protesta opozicije i nekih novinarskih udruženja.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

28.04.

2014.

Vera [neregistrovani] u 09:23

Nova pravila?

Ponižavajuće .Mogu da se složim da ima nevaspitanih novinara koji bi zaskakivali Vučića , ali oni uglavnom dolaze iz njegovih tabloidnih medija. Zbog njih su juče bili kažnjeni i oni novinari koji svoj posao rade odgovorno, prema kodeksu ,standardima i u skladu sa lepim ponašanjem. Ili su u pitanju neka nova pravila prema kojima Vođi više neće moći da se prilazi i da mu se postavljaju unapred neporverena pitanja.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi