Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vidimo se naslovnoj strani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 04. 2014.

Autor: Antonije Kovačević Izvor: Naše novine

Vidimo se naslovnoj strani

Darko Šarić može mirno da spava. Jednog lepog dana, kad izađe iz mardelja, ne mora ič da brine za egzistenciju. Čeka ga, u najmanju ruku, posao rijaliti-zvezde, a ne bih se opkladio da od nekog TV mogula, čim proviri iza rešetaka, neće fasovati na poklon i svoj personalni tok-šou, u prajm-tajmu, kao konkurencija Amidžiću.

Zamislite kakav će to pičvajz da bude, dragi gledaoci, ima piplmetri da se usijaju! Kontam, ako je sitni mangup krupne građe i sa bezbroj talenata, poznatiji kao Kristijan Golubović, uspeo da baci naciju na kolena pripovedanjem svojih krimi-ispada sa pucanjem, pljačkanjem i krvavim felacijom na kraju...

Kakav li će tek krš i lom u cenjenom auditorijumu napraviti Narko Šarić, bos koji je poslovao na internacionalnom nivou, s kolumbijskim kartelima i direktorima CIA, bre, o domaćim dahijama najvišeg nivoa da i ne govorim...

No, dok Narko Darko ne odsluži svoje, greje nas nada da Kristijanu neće ponestati inspiracije ili da ga dekretom, po kratkom postupku, neće zabraniti moćno i presavesno državno telo zvano RRA jer je svojom popularnošću počeo da ugrožava čak i Vučića. Ovaj se potonji, naime, za razliku od Kristijana, snebiva da govori o svom privatnom životu i tako ozbiljno dovodi u pitanje izbornu pobedu godine 2018, kada bi Grupa građana „Vidimo se u čitulji“, sa sve nabildanim Golubovićem na čelu, mogla da uzdrma jednopartijski sistem vaspostavljen onomad, Dačićevim celivom u obraz, u sitne sate izborne noći.

Jer, koga zabole za reforme i restruktuiranje javnih preduzeća dok nam Kristijan metaniše o svom krvavom penisu?! Vučiću, dakle, nema spasa, osim ako ga ne zaštiti prepodobna RRA, koja jedina u budućnosti može da spreči emitovanje superekskluzivne emisije koju bi Golubović, pod umetničkim imenom Kristijan Amanpur, vodio direktno iz ćelije u „Zabeli“. Sa sve specijalnim gostima među kojima neće biti Pirke, iz opravdanih razloga.

Da podsetim one koji ne znaju, RRA je inače civilno telo na čelu sa jednim duhovnim ocem, čije ime dokona pastva u šali rimuje sa rečju - profit! Zato i ne sumnjam da će njegova reakcija (tela, ne penisa), ako već nije pravovremena, biti prava i nadasve bogougodna jer Bog, barem po tumačenju naših otaca, nije zagovornik felacija i svega što uz to ide, dakle uzaludnog rasipanja semena ili pak njegovog korišćenja u prehrambene svrhe.

U blagoj jezi iščekivanja ove odluke, brine me činjenica da je RRA na sličnu foru već ukinula „Sulejmana Veličanstvenog“. Ništa ih ne sprečava da to urade i jednom Kristijanu, pa da se lepo namire sve konfesije. I da niko ne može da kaže da je Srbija, ne d’o Bog i šućur Alahu, zemlja verske neravnopravnosti!

U međuvremenu, desio se još jedan slučaj koji samo naizgled nema veze sa našom temom. Naime, maloletni V. R., sin naše proslavljene folk zvezde, popio je krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. Znate slučaj, da ne duljim. Ako mene pitate, momku najviše zameram to što je u obračunu sa neistomišljenicima koristio mamino obezbeđenje i već opajane tatine borce s ratišta i beogradskog asfalta. To već nije viteški. Sve drugo liči na zakasneli pubertet i višak testosterona. Ništa strašno, osim ako se ne dešava češće. I sam sam u toj dobi bio prinuđen da se ponekad služim sličnim argumentima, pesnicama dabome.

Uostalom, nismo svi rasli po internatima ko Lazar Krstić, neki smo rasli i po stadionima, kao Aleksandar Vučić.
No, nije tu problem toliko u malom Ražnatoviću koliko u nama, novinarima.

Umesto da o događaju izvestimo objektivno, dajući jednak prostor za argumente i opravdanija obe strane, ko što priliči, mnogi od cenjene mi branše počeli su se utrkivati u pisanju oda i hvalospeva bildujući sujetu maloletnog lica poznatog porekla. Mislite da je to zbog dobrih odnosa sa majkom, budućih intervjua, ekskluziva, estradnih trica i kučina... Jok more! Ta je majka imala isuviše gorka iskustva da bi i u bunilu poželela da joj sina maniše ulica, milje koji joj je već uzeo nekog bliskog - njegovog oca.

Druga je stvar u pitanju, dragi moji. Novinarska je nosina, bezbeli, nanjušila budućeg Kristijana. I ne bi da izgubi ekskluzivno meso, naslovne strane i udarne termine, rejtinge i tiraže. Neće Golubović jahati doveka, znaju oni. I zato mu spremaju zlatnu rezervu. Da nije neveselo, bilo bi tužno.

Dobro de, šta sam ono hteo da kažem... Ništa specijalno, osim jedne rečenice u duhu upravoprošlih praznika... Ne činite od tuđe dece Kristijane ako vašoj ne želite to isto. Gre’ota je. Budimo ljudi, iako smo novinari.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi