Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Treba li sankcionisati TV stanice zbog emisija u kojima se pojavljuje Kristijan Golubović?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 04. 2014.

Izvor: Danas

Treba li sankcionisati TV stanice zbog emisija u kojima se pojavljuje Kristijan Golubović?

Pitanje&odgovor

Ratko Božović, sociolog

Ako polazimo od uzroka, sve je već kasno. Kristijan je samo pojavna forma zla koje se već dogodilo. Mislim da bi trebalo sankcionisati Republičku radiodifuznu agenciju kao monopolsku instituciju, jer je lakomisleno i neprincipijelno dodelila frekvencije onima koji to ni po čemu nisu zaslužili. U RRA ni dosad nisu pokazali da su spremni da učine bilo šta civilizacijski relevantno.

Nedim Sejdimović, predsednik Izvršnog odbora NDNV

Pošto je u pitanju promocija krivičnog dela, svakako da bi regulatorno telo i sama država morali oštro da reaguju. Međutim, ovo je samo indikacija jednog velikog društvenog problema, odnosno duboko poremećenog sistema vrednosti, a to nije moguće rešiti samo sankcijama. A od toga da li će se društvo i država izboriti s tim, zavisi naša budućnost. Nažalost, ja nisam optimista.

Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS

Zavisi od konteksta - šta je pričao, kako je pričao i kako je voditelj reagovao. Ako je Kristijan Golubović predstavljen kao vrhunski umetnik, a apsolutno je poznato da to nije, bez pomena o njegovoj kriminalnoj prošlosti, tu ima odgovornosti voditelja. Ako je neko Golubovića podsetio na njegov „minuli rad“, onda to nije za sankcionisanje. Nisam gledao pomenute emisije, ali iz onoga što sam pročitao u štampi zaključujem da nisu vođene po novinarskim standardima. Predstavljanje njega kao vrhunskog umetnika bez dovođenja nekog kritičara koji bi komentarisao tu "umetnost", ili ga označiti kao nekog ko je uzor omladini, apsolutno je nedopustivo i za sankciju.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS

NUNS je već podneo predstavku RRA protiv TV Pink zbog emitovanja emisije Amidži šou u kojoj je jedan od gostiju bio Kristijan Golubović, a čime su prekršene norme koje obavezuju javne emitere, odnosno da je sadržajem emisije povređen opšti interes. NUNS smatra da je TV Pink prekršila Zakon o radiodifuziji, kojim je zabranjeno prikazivanje programa koji teško ugrožavaju fizički, mentalni ili moralni razvoj maloletnika. Očekujem da će biti preduzete adekvatne mere.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi