Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kristijana zabranjuju na televizijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 04. 2014.

Autor: Marko Petrović Izvor: Blic

Kristijana zabranjuju na televizijama

Savet RRA danas raspravlja o pojavljivanju Kristijana Golubovića u emisijama televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Savet, međutim, neće danas odlučivati o merama protiv TV stanica na kojima je Golubović, nepravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog trgovine drogom, u poslednje vreme sve češći gost, pa čak i “gost voditelj”, a predstavljen je kao “umetnik”. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić opravdanje za to pronalazi “u proceduri”, jer “nismo mi španska inkvizicija”.

U postupku svaka strana ima svoja prava. Ja bih voleo da danas odmah nešto odlučimo, ali to nije moguće - kaže Karadžić i dodaje da će na sednici biti predstavljeni izveštaji pravne službe i službe za monitoring RRA.

RRA će, prema njegovim rečima, pokušati da predstavnicima emitera na čijim je kanalima Golubović iznosio svoju životnu fi lozofi ju i iskustva iz kriminalnog života uruči makar neformalni poziv da prisustvuju današnoj sednici, jer formalno njima poziv mora da bude upućen najkasnije 48 sati pre sednice.

Pokušaćemo da autoritetom institucije sprečimo da se ova pojava proširi i na ostale emitere, a mere će biti izrečene u skladu sa zakonom. Kristijan, očigledno, jeste medijski atraktivan, ali svašta još može da bude medijski atraktivno pa ne može da bude prikazivano na televizijama - kaže Karadžić.

A u međuvremenu je i sam Kristijan, nakon što se vratio sa tetoviranja iz Novog Sada (sam je na Fejsbuku otkrio svoju putanju u sredu), na ovoj društvenoj mreži, reagujući na jučerašnje pisanje “Blica”, još nešto rekao o sebi.

Golubović tako, osim što “Blic” naziva “antisrpskim” i “poltronom DS”, jer o njemu piše “loše i neistinito”, priznaje i da je pljačkao banke (a ne babe). On se, uz to, bavi i političkim prognozama pa “obećava” demokratama da, ako nastave da lažu o njemu, na sledećim izborima neće preći cenzus. Golubović se, inače, sve vreme zaklanja iza SNS i njenog lider Aleksandra Vučića. Dokaz za to jeste što je nedavno u intervjuu jednom dnevnom listu rekao da nije član SNS, ali samo “iz inata”, kako ljudi ne bi rekli da SNS ima kriminalce u svojim redovima.

Sociolog: Sve se izvrće ruglu

Sociolog Slobodan Vuković ocenjuje da gostovanje Kristijana Golubovića po televizijama samo daje sliku celokupnog društva, u kojem se sve izvrće ruglu i sve postaje šou-biznis i rijaliti.

To imamo i u političkom životu, koji dalje utiče na ostale sfere društva - kaže Vuković i dodaje da se i pojava Kristijana uklapa u “poplavu” koja izbacuje starlete, nekvalitetne serije, a sve u skladu sa parolom “dajte narodu hleba i igara”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi