Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Euleks podigao optužnicu protiv novinara i biznismena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 04. 2014.

Izvor: Tanjug

Euleks podigao optužnicu protiv novinara i biznismena

Evropska misija za vladavinu prava Euleks je u okviru dosijea "slučaja Drenica" podigao optužnicu protiv novinara Milaima Zeke i biznismena Rustema Rukolija.

Za novinara Zeku se sumnja da je učinio krivično delo kršenja tajnosti jer je na javnom servisu RTK prikazivao izjavu zaštićenog svedoka u slučaju "Dreničke grupe", dok se biznismen Rukoli sumnjiči za pokušaj sprečavanja obavljanja zvanične procedure, javljaju mediji u Prištini.

Kako je navedeno u saopštenju Euleksa, međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) podneo je danas optužnicu protiv dvoje osumnjičenih za krivično delo povrede tajnosti postupka u vezi sa takozvanim "slučajem Drenica".

Oboje osumnjičenih terete se za krivično delo povrede tajnosti postupka, a jedan od njih tereti i za pokušaj ometanja dokaza ili službenog postupka. 

Međunarodni tužilac podneo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Mitrovici. 

Krivična dela su u vezi sa takozvanim "slučajem Drenica", a slučaj istražuje međunarodni tužilac iz KSTK.

Međunarodni tužilac Euleksa Mauricio Salustro podigao je 8. novembra prošle godine u Osnovnom sudu u Mitrovici optužnicu protiv 15 bivših pripadnika OVK, poznatih kao "Drenička grupa" zbog zločina nad civilima 1998-99.godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi