Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete to što roboti u listovima L. A. Times i Forbs pišu vesti?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2014.

Izvor: Danas

Kako komentarišete to što roboti u listovima L. A. Times i Forbs pišu vesti?

Suzana Trninić, novinarka B92 i autorka emisije Kažiprst

 

Volela bih da ta vest nije stigla do Srbije jer se plašim da nekom ne padne na pamet da uvede potpunu robotiku u medije u Srbiji. Na tom smo putu. Meni se čini kad čitam neke naše vesti kao da ih roboti i pišu i nisam sigurna da takve robote mi već nemamo, a pritom, oni ne prate seizmološke promene, nego prate političku scenu u Srbiji i sve ono što se nama dešava trenutno.

Gordana Suša, novinarka

Pošto se roboti koriste već u raznim industrijama, ne vidim zašto se ne bi koristili u medijskoj industriji. Na kraju krajeva, to je tehnološka revolucija i tehnološki vek u kome živimo. Mene mnogo više brine robotizacija ljudi, stvaranjem savršenih tela, a nikako mozga, što znači život bez emocija, radosti i empatije.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a

Mislim da L. A. Times i Forbs već kasne za nekim našim medijima. Naime, ako sam dobro pročitao vest, oni su objavili samo za tri minuta na svojim sajtovima vest o zemljotresu. Kod nas neki mediji, i to bez kompjutera, predviđaju ne tri minuta posle, nego dan ili dva ranije ono što će se desiti nakon toga. Prema tome, mislim da kolege iz Amerike mogu da uče od nas, naročito kada je reč o tome - dan ili dva - kad će neko biti uhapšen, pritvoren ili šta će se već dešavati u političkom životu. Dakle, mi radimo isto što L. A. Times i Forbs, samo bez kompjutera.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

31.03.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 13:53

Bez panike!

Postovani novinari, posto roboti-prevodioci jos nisu u stanju da ljudski prevedu ni obicne tekstove s jednog na drugi jezik, nece ni roboti-novinari u doglednoj buducnosti biti u stanju da adekvatno (pro)tumace reci mnogobrojnih politicara i drugih znacajnih licnosti u svetu. Zato, bez straha za gubitak posla zbog konkurencije robota!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi