Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Turska skinula zabranu sa Tvitera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2014.

Izvor: B92

Turska skinula zabranu sa Tvitera

Tviter više nije zabranjen u Turskoj, nakon što je Administrativni sud u Ankari oborio kontroverznu odluku premijera Tajipa Erdogana.

Odluka je bila na snazi šest dana, a Erdoganova "zakletva" da će "zbrisati Tviter" izazvala je oštre reakcije u zemlji i svetu.

"S obzirom na to da je ovo suspenzija odluke, na snagu može da je vrati samo sud koji je izrekao suspenziju. Zato će vlasti morati da zatraže novo mišljenje suda", naveo je asistent Centra za IT politiku sa Prinstona Zejnep Tufekči, prenosi RT.com.

Podestimo, turski sud je zvanično blokirao Tviter u toj zemlji zbog "žalbi građana da ta društvena mreža krši privatnost". 

Turski telekomunikacioni regulator BTK je saopštio da je zatražio od Tvitera da povuče određene sadržaje i linkove sa mreže, ali je to izostalo. 

"Pošto nije bilo drugog izbora, pristup Tviteru je blokiran u skladu sa odlukom suda kako bi se izbegla moguća dalja viktimizacija građana", navodi se u saopštenju. 

Tviter je u Turskoj blokiran samo nekoliko sati nakon što je premijer Erdogan zapretio da će ukinuti tu društvenu mrežu zbog toga što baca svetlo na optužbe za korupciju u njegovom najužem krugu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi