Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  I TV Nova podnela prigovor Savetu RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2014.

Autor: D. Ivanović Izvor: Politika

I TV Nova podnela prigovor Savetu RRA

Televizija Nova juče je, poslednjeg dana roka za žalbu, podnela prigovor na odluku Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da ne dodeli dozvolu za nacionalnog operatera. Podsećamo, dan ranije prigovor je uložila i TV Kopernikus. Sada su na potezu službe RRA koje će proučiti prigovore i izveštaj proslediti Savetu RRA na razmatranje.

– Stručne službe već su počele da rade na ovim prigovorima i očekujemo da u najskorije vreme o njima odlučuju članovi Saveta RRA. Oni mogu da prihvate jedan od ovih prigovora, što bi automatski značilo da dozvola za emitovanje nacionalnog programa bude dodeljena kandidatu čiji je prigovor usvojen, ili da oba prigovora odbiju, čime se završava konkurs za dodelu nacionalne frekvencije – objašnjava za „Politiku” Dragan Lukić, izvršni direktor RRA.

Odluka Saveta RRA, po njegovim rečima, biće doneta u zakonom predviđenom roku.

Podsećamo, na drugom konkursu koji je raspisala Republička radiodifuzna agencija, prijavile su se prošlog oktobra, baš kao i na prvom konkursu koji je propao, TV Nova i TV Kopernikus. Na sednici Saveta RRA održanoj krajem februara odlučeno je da nacionalna frekvencija, koju je nekada imala TV Avala, ne bude dodeljena nijednom od dva kandidata jer je rezultat tajnog glasanja bio nerešen – četiri člana su glasala za TV Novu, a četiri za TV Kopernikus. Listić koji je trebalo da donese prednost jednom kandidatu bio je nevažeći.

Ukoliko Savet RRA odluči da ne usvoji prigovore, nameće se pitanje svrsishodnosti otvaranja novog, trećeg po redu konkursa za dodeljivanje nacionalne frekvencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi