Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novosadski Dnevnik holding ide u stečaj do kraja godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2014.

Autor: DJO Izvor: Beta

Novosadski Dnevnik holding ide u stečaj do kraja godine

Direktorka Dnevnik holdinga Tanja Brdar apelovala je danas na najveće akcionare tog preduzeća, vlade Srbije i Vojvodine, da postignu kompromis i da na Skupštini akcionara usvoje program restrukturiranja tog preduzeća koje će, u suprotnom, otići u stečaj.

 

"Apelujem da Skupština društva Dnevnik holding usvoji program za restrukturiranje. U suprotnom, po slovu zakona, Dnevnik holding će na kraju u ove godine otići u stečaj", kazala je Tanja Brdar na sednici Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine.

Po njenim rečima, program restrukturiranja Dnevnik holdinga podrazumeva formiranje zajedničke štamparije s preduzećem Forum, zatim preuzimanje svih zaposlenih iz povezanih društava u jedinstveno preduzeće, i preuzimanje svih finansijskih obaveza.

Dnevnik holding je u statusu restrukturiranja od 2010. godine, a Tanja Brdar je kazala da su potrebna znatna ulaganja u Dnevnikovu štampariju, da bi postala konkurentna.

"Kraj 2014. godine je 'Dan D' kada će se preduzeća koja su u restrukturiranju ugasiti, ako se ne nađe rešenje", upozorila je direktorka Dnevnik holdinga.

Član Odbora za informisanje iz redova Srpske napredne stranke Damir Zobenica rekao je da Republika Srbija i Grad Novi Sad imaju više od 50 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu i najavio da će oni uskoro preuzeti upravljanje Dnevnikom.

"Iskreno se nadam da će nakon toga Dnevnik postati preduzeće kakvo bi trebalo da bude. Većinski vlasnici, Republika i grad, će postaviti novo rukovodstvo", poručio je Zobenica i rekao da je Vlada Vojvodine kriva za "katastrofalno" stanje te kuće.

Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u Dnevnik holdingu, 48,4 Vlada Srbije, 1,9 odsto Grad Novi Sad, a po 0,5 odsto imaju Nacionalna služba za zapošljavanje i 14 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

26.03.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:20

Pljacka

Pre stecaja i bankrota bi trebalo proveriti gde je otislo milion evra od prodaje zemljista pored futoske pijace zatim troskove marketinga prezentacije i druge izmisljene troskove kojim se besomucno pune dzepovi parazita koji su zaposeli holding pre vise od decenije.Tu su jos i abnormalne advokatske usluge koje se dodeljuju advokatima koji su inace "slucajno" clanovi skupstine akcionara i ako holding poseduje svoju pravnu sluzbu , zatim naknade clanovima nadzornog , upravnog odbora i jos ko zna koliko direktora.Sve u svemu bahata i bezobzirna pljacka dok se sa druge strane radnicima duguje vise od dvanest plata i jos pet minimalaca s'cime su doterani na rub ocaja i gole egzistencije.Bravo za Pajticeve kadrove i pokrajinsku vlas

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi