Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Crnogorski mediji o izborima u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 03. 2014.

Autor: Ilija Despotović Izvor: Beta

Crnogorski mediji o izborima u Srbiji

Crnogorski elektronski mediji među prvim vestima iz sveta obaveštavaju o ishodu parlamentarnih izbora u Srbiji, na kojima je, prema preliminarnim rezultatima, apsolutnu vlast osvojila Srpska napredna stranka (SNS), na čijem je čelu Aleksandar Vučić.

Današnji listovi, takođe, na prvim stranicama obaveštavaju o ishodu izbora.

List "Pobjeda", bliska crnogorskoj vlasti, na prvoj strani donosi naslov "Izborni trijumf SNS", dok list "Vijesti", mnogo manje upadljivo, na samom dnu naslovne strane, objavljuje da je "Vučić razbio konkurenciju", dok na unutrašnjim stranicama donosi naslov "Ubedljiv (Vučić) kao Milošević 1990".

List "Pobjeda" čitave dve stranice posvećuje izborima u Srbiji, uz fotografije sa ranijeg susreta crnogorskog premijera Mila Đukanovića i Vučića.

Analitičar Srđan Vukadinović u istom listu iznosi ocenu da "Pobjeda SNS odgovara Crnoj Gori".

Vukadinović podseća da je SNS "značajno doprinela da odnosi između Crne Gore i Srbije idu uzlaznom linijom".

Prema oceni Vukadinovića, nova vlada u Beogradu će, takođe, doprineti da se odnosi unutar Crne Gore stabilizuju, posebno u vezi sa ponašanjem političkih partija koje zastupaju Srbe u Crnoj Gori.

Vukadinović smatra da che SNS "verovatno preuzeti model Demokratrske partije socijalista (DPS) i ući u koaliciju sa manjinskim strankama, a da će DPS u srpskim strankama (u Crnoj Gori) naći novog partnera za koaliciju u Crnoj Gori".

Prema oceni Vukadinovića, SNS neće za koalicionog partnera uzeti Socijalističku partiju Srbije, niti jednu od dve demokratske stranke, Đilasovu i Tadićevu.

List "Vijesti" u svom izveštaju o ishodu izbora u Srbiji ističe da će novi srpski parlament biti prvi u kome neće biti političkih stranaka koje se protive evropskim integracijama. List prenosi ocenu analitičara da SNS svoj uspeh na izborima duguje popularnosti Vučhića, "kao lica koje se bori protiv korupcije".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi